vr.14.febKelderzaal

DVTCH NORRIS + Tweevieracht, Ashley Morgan, Fatih, Miserabele Johnny, Galis & Tabot + DJ Latomski (#DC25Y)

FeestWE 25 jaar De Centrale + Hip Hop Hooray

Ter gelegenheid van 25 jaar De Centrale presenteren we samen met Hip Hop Hooray een exclusieve Hip Hop avond !  En helemaal gratis bovendien !

DVTCH NORRIS aka Dutch (°1993 in Antwerpen, België) is een Engelstalige rapper uit Antwerpen.  In 2013 tekent hij bij het independent label Beatville en wordt de vaste gastartiest in de liveshows van rapster Coely. In de luwte werkt hij. verder aan zijn eigen soloproject. Het resultaat is enkele succesvolle EP’s (I’m Sad, I Wanna Make It’ - 2018 en ‘Fahad Seriki, I Hate You’ – 2019) en livepassages op o.a. Pukkelpop, Woo Hah & Gent Jazz en lots more to come…!

Tweevieracht werd opgericht door Lerr en BLNK en is een verzameling van muzikanten en audiovisuele artiesten. Het is een vehikel voor inspiratie op zoek naar verbinding door ongeremde expressie. Een platform waar creatie voorrang krijgt op kritiek en/of twijfels.  2:48 staat voor het tijdstip van realisaties. Realisaties van zowel creatieve ideeën als broodnodige levenslessen. Hoeveel berust nog op toeval wanneer voorbereiding opportuniteit treft?

Nadat Ashley Morgan vanuit zijn slaapkamer zijn beats op Soundcloud uploadde onder de naam LTGL, ging het zowaar vanzelf. Binnen de kortste keren speelde hij niet enkel op ‘s lands grootste festivals maar ook op Eurosonic, Low End Theory in Los Angeles en een exclusieve Boiler Room set in het Brusselse Atomium. Hij opende voor Gaslamp Killer, Ras G en Freetherobots en mag Lefto, Joe Kay, Giles Peterson (BBC1) en Flume tot zijn fans rekenen. Maar dan stopte hij ermee, omdat ie het gevoel had dat zijn carrière harder ging dan zijn eigen artistieke ontwikkeling. Twee jaar nam hij de tijd en nu is ie terug, onder zijn eigen naam Ashley Morgan. Hij loste intussen zijn eerste twee singles  ‘Seaweeds and Algaes‘ en 'Angels', werd gedraaid op Studio Brussel, Radio 1 en Bruzz, en twee keer genomineerd voor de Red Bull Elektropedia Awards.

Al jaren vertegenwoordigt Fatih Gent.  Onder andere met zijn nummer "9000" raakt hij menig Genteneir in de liefde voor zijn thuisstad. Als illustratie van zijn grote passie voor het rappen, schreef hij na af te studeren als socioloog zijn masterproef over hiphop. Op 14 februari zal hij nog eens bewijzen waarom hij een van de beste rappers van België blijft.

Miserabele Johnny is een opkomende Antwerpse rapper die klaar is om de scene over te nemen. Hij heeft onder andere al op de freestage van Hip Hop Hooray opgetreden en heeft op Hardere Aanpak voor de tweede keer in zijn jonge carrière een Gents podium bestormt. Jullie zijn niet klaar voor de vele miserabele jaren die eraan komen...

Het Gentse duo Galis & Tabot timmert al een tijdje aan de weg en maakte in november 2019 furore op Gentertainment #3 in De Centrale. Komt dat zien: ook Gentertainment is zowaar in da house!

Co-org. Hip Hop Hooray en met de steun van Chase

Praktisch

vrijdag 14 februari 2020

deuren 19:30
start 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid