do.16.mrtTurbinezaal

EDUARDO TRASSIERRA TRIO (MIDIMIX #04)

LA GUITARRA FLAMENCA

Andalusië is gezegend met een briljante jonge generatie flamencogitaristen.
Eduardo Trassierra is één van de exponenten bij uitstek van deze nieuwe lichting. Hij werd geboren in december 1982 in Villaverde del Rio (provincie Sevilla).  Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn vader, gitarist Jose Trassierra en al snel was hij de absolute uitblinker op het conservatorium. Reeds op 12-jarige leeftijd begon hij als flamencogitarist belangrijke nationale prijzen te winnen - de eerste prijzen in  een eindeloos lange reeks.  Toen hij 18 was won hij de prijs “Niño Ricardo” prijs in Sevilla en één jaar later de prestigieuze “Giraldillo del Toque”.  Deze prijs, behaald op de ‘XII Bienal de Flamenco’ in Sevilla wordt alleen toegekend aan (en door) de allergrootsten.
In 2004 triomfeerde hij dan nog eens in Córdoba waar hij de prijs “Juan Carmona Habichuela” behaalde op het ‘Concurso Nacional de Arte Flamenco’ en hij was ook laureaat in het ‘Concurso Internacional de Guitarra Flamenco de Concierto’.
De toekomst ziet er erg rooskleurig uit voor deze voormalige student economie (Universiteit van Sevilla), die nu al één van de meest veelzijdige flamencogitaristen is van deze tijd. Niemand -op Paco de Lucia na - werd al zo vaak gelauwerd op zo’n jonge leeftijd.
Eduardo Trassierra is zondermeer één van de allergrootste flamencosterren in wording. 
Een paar jaar geleden was hij nog te bewonderen op de podia van o.a. Brosella Folk& Jazz, Dranouter en (samen met met flamencodansrevelatie Rocío Molina) in de Brusselse kunsttempel BOZAR.  Vandaag heeft De Centrale de eer om deze gitaarvirtuoos te mogen ontvangen.

Line up : Eduardo Trassierra (gitaar), Pablo Pradas (2de gitaar en bas), Andrej Vujicic (percussie)

Praktisch

donderdag 16 maart 2017

Deuren: 19u30
Concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid