zo.26.febTurbinezaal

Een Hart voor Vluchtelingen Gent

Benefietconcert

“Toen we de beelden zagen van de vluchtelingen in het Maximiliaanpark in Brussel, kregen we een krop in de keel. Wij gooien zoveel weg. Waarom daarmee niet anderen helpen?” Evelyne Huughe, een mama uit Gent richtte in september 2015 een Facebookgroep op. “Een hart voor vluchtelingen Gent” is intussen geëvolueerd naar een vzw en bouwde een stevig netwerk uit met meer dan 1800 leden.

In mei 2016 opende Een Hart voor Vluchtelingen vzw haar weggeefwinkel De Olijfboom in de Forelstraat. Ze hulp bieden hulp aan nieuwkomers door het verzamelen en aanbieden van kledij, kookgerei, klein elektro, meubelen, ...
Starters, nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars worden ontvangen in de ontmoetingsruimte waar ze informatie krijgen over het bestaande aanbod in Gent en kunnen worden doorverwezen.

Dit hartverwarmende initiatief wordt gedragen door de verzamelde kracht van vele vrijwilligers. Wij steken hen graag een hart onder de riem met een benefietconcert.

De opbrengst gaat integraal naar "Een Hart voor Vluchtelingen Gent".


“Op de vlucht" is een productie van de leerlingen lyrische kunst van de Stedelijke Kunstacademie Waregem o.l.v. Regula Boeninger en Sophie Lerouge. Met aria's van Antonio Vivaldi brengen zij het vluchtelingenthema onder de aandacht. Ze worden hierin begeleid door een ensemble dat bestaat uit docenten van de academie.

Voorprogramma door Ahmed Roni en Karen Willems

Drummer/percussionist Karen Willems (Novastar, Zita Swoon Group) slaat de handen in elkaar met Ahmed Roni (op zang en saz) uit Koerdistan – sinds een klein jaar noodgedwongen in Veurne gevestigd. Superieure impro uit westelijke en oostelijke windrichtingen!

het benefiet wordt geopend door actrice Marijke Pinoy, meter van De Olijfboom, en Schepen Rudy Coddens, voorzitter OCMW Gent, die de inzet van het Gentse beleid t.a.v. vluchtelingen kort komt toelichten.


Een organisatie van Victoria Deluxe, De Centrale, Een Hart voor Vluchtelingen Gent en de Stedelijke Kunstacademie Waregem.

Praktisch

zondag 26 februari 2017

15:00 - 17:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid