do.17.mrtTurbinezaal

Een Jihad van Liefde

naar het boek van Mohamed El Bachiri

Een Jihad van Liefde - Amara Reta & Rashif El Kaoui

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn overleden echtgenote buigt hij het leed dat hem is aangedaan om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg aandacht in o.a. De Afspraak en De Wereld Draait Door met meer dan 200.000 views op YouTube.

Veel lezers van ‘Een Jihad van Liefde’ raakten bijzonder ontroerd door het boek en deze theaterbewerking zal dat niet minder doen.  We zien Mohamed zoeken, twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. 

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck).

‘Een Jihad van Liefde’ (een uitgave van De Bezige Bij) verkocht ondertussen  meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans.

Spel en tekstbewerking: Rashif El Kaoui, Amara Reta
Regie en tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe
Decor: Saskia Louwaard en Marrigje Poelstra
Kostuums: Maartje van Bourgognie

Een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma en met de steun van het district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap.

Praktisch

donderdag 17 maart 2022

deuren 19:30
voorstelling 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


KAPOW presents Anthea & Cobus


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024