zo.21.aprDe Centrale

Erfgoeddag 2024 . Thuisklanken

Na de industriële revolutie weerklonken de klanken van elektrische generatoren in deze elektriciteitscentrale. Vandaag herbergt dit gebouw concertzalen, repetitieruimtes voor muzikanten, leerlingen die een instrument leren bespelen, ...

De Centrale biedt muzikanten een warme plek, een broedplaats, een thuis: een plek om te ontmoeten en te verbinden. Tijdens belangrijke gebeurtenissen in ons leven is muziek een onmisbare factor. Het verbindt ons in eenzaamheid, in verdriet, in vreugde,…

Muziek ‘leeft mee’. Waarom versterken meezingers het groepsgevoel? En hoe verklaar je een kippenvelmoment bij een lyrische song? Vertelt de geschiedenis van een instrument ons meer over culturen?

We nemen je graag mee in de thuisklanken van een aantal muzikanten, nauw verbonden aan De Centrale. We ruilen het industriële echo van weleer in en voeren je mee langs de mooiste plekjes in De Centrale, gehuld in klanken waar “thuis” centraal staat. 

Erfgoeddag is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel, en krijgt de steun van de Vlaamse overheid. Elk jaar doen honderden musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen en talloze andere erfgoedorganisaties mee.

Erfgoeddag 2024 vindt plaats op zondag 21 april en heeft als thema ‘thuis’. Voor meer informatie over de erfgoeddag 2024 kunt u terecht op de website van FARO.

Praktisch

zondag 21 april 2024

14:00 tot 18:00

Vrije inkom

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Ritmo Latino


Zouratié Koné & The Astral Synth Transmitters + soFa elsewhere // AFGELAST


OH VOYAGE . Gratis clubconcert