vr.24.sepTurbinezaal

Eva De Roovere & Mastaki Bafa GEANNULEERD

Een soundtrack van het dagelijks leven van België tot Congo.

Wegens onvoorziene omstandigheden moeten we dit concert jammer genoeg annuleren. 
Gekochte tickets worden terugbetaald.

Voorstelling EP ten voordele van Artsen Zonder Vakantie

Eva De Roovere en de Congolese muzikant Mastaki Bafa brengen samen een EP uit. Hun eerste single heet Maisha, wat “leven” betekent in het Swahili.
Niettegenstaande het ernstige thema is het een optimistisch lied waarin leven en dood rond elkaar dansen.
Het is een meertalig album geworden: Eva De Roovere zingt in het Nederlands en het Frans, Mastaki Bafa in het Frans en het Swahili.
De productie is in handen van Michel Bisceglia die Noord en Zuid mooi in elkaar doet overvloeien. Het resultaat is een prachtige muziekcollage die hopelijk nog lang zal blijven nazinderen.
.
Het idee groeide uit gesprekken tussen Eva De Roovere en Rik Vereecken (terreinvrijwilliger bij Artsen Zonder Vakantie). Rik leerde Mastaki Bafa kennen tijdens één van zijn werksessies in Congo en stelde de twee artiesten aan elkaar voor. Al snel was er een klik.
Aangegrepen door het werk van de ngo Artsen Zonder Vakantie besloten ze de opbrengst van hun EP aan het goede doel te storten.
.
Bedankt Eva De Roovere en Mastaki Bafa om jullie ep 'Maisha' uit te brengen ten voordele van Artsen Zonder Vakantie!

 
 

Trailer Maisha

Eva De Roovere

Eva De Roovere kent u van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”. Maar vooral van haar poppy solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt "Over & weer", een derde album “Mijn huis” en “Viert”, dat samenloopt met de dichtbundel "Positron". Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", zijn remix van "Fantastig toch". Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en werkt ze volop aan nieuw repertoire. La Loba is haar laatste geesteskind. Een echte singer/songwriterplaat geworteld in de folk. Eva toert solo of met band, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland.

Mastaki Bafa

Mastaki  Bafa is een Congolese singer/songwiriter en begenadigd gitarist.  Hij is afkomstig uit Bukavu, in het oosten van de DRC, een gebied waar het al vele jaren onrustig is.
Bafa's levensgeschiedenis klinkt door in zijn muziek; zijn opvoeding door zijn moeder en het contact met vele culturele gemeenschappen hebben zijn muziek een specifiek karakter gegeven.  Veel van zijn muziek is geïnspireerd door de traditionele zang van vrouwen, en heeft een lieflijk, harmonieus karakter. Op andere momenten probeert Bafa diverse muzikale tradities aan elkaar te verbinden, zodat de arrangementen af en toe op musicalachtige collages lijken. Dat neemt niet weg dat Bafa een eigen fusie van stijlen heeft gevonden, heel anders dan de gitaarhectiek van de soukous die we meestal met Kinshasa associëren. Wel zorgt Bafa ervoor dat zijn muziek met een soortgelijke swing dansbaar blijft. In zijn muziek klinkt vooral de culturele verscheidenheid van Congo door.

 
 

Artsen Zonder Vakantie doet ziekenhuizen in Afrika groeien.

Artsen Zonder Vakantie staat voor een dynamisch netwerk van 600 artsen, verpleegkundigen en paramedici uit België en Afrika, die werken aan de verbetering van de zorg in een veertigtal Afrikaanse partnerziekenhuizen. Deze experts staan hun collega’s bij aan de operatietafel, in de ziekenzaal of in het labo.Via continue professionele vormingen, medisch materiaal en infrastructuurwerken helpt Artsen Zonder Vakantie ziekenhuizen in Benin, Burundi, Burkina Faso, Democratische Republiek Congo en Rwanda groeien naar een kwalitatieve en patiëntgerichte medische zorg. Daarbij houdt de NGO maximaal rekening met de lokale eigenheid, de capaciteit en met de snel veranderende context in het vakgebied.  Artsen Zonder Vakantie gaat voor duurzame oplossingen: samen maken zij het verschil en realiseren ze impact.  De evolutie van elk partnerziekenhuis wordt jarenlang van nabij opgevolgd en het mooiste moment is wanneer Artsen Zonder Vakantie ergens niet meer nodig is. Wanneer de uitwisseling van kennis écht geneest.

website Artsen Zonder Vakantie

 
 
 

Praktisch

vrijdag 24 september 2021

deuren 19:30
concert 20:00
 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz