zo.24.sepClemenspoort

FASTIVAL #02 (JOM KIPPOER)

Panelgesprek 'Vasten bij de joden' & mini-concert Zahava Seewald

Panelgesprek in het kader van Jom Kippoer - de Grote Verzoendag - voor de meeste joden ook een totale vastendag.
Met Luc van Looy (bisschop) , Brian Doyle (rabbijn in opleiding) en Ahmed Azzouz (inspecteur islamitische godsdienst).  Moderator Jonas Slaats.

Jom Kippoer zelf begint op vrijdagavond 29 september en eindigt op zaterdagavond 30 september.
Jom Kipoer is een enorm belangrijke dag in het joodse jaar. Volgens de traditie beslist “God” op deze dag over het lot van de mensen in het komende jaar. Joden van alle strekkingen komen samen in volle synagogen, belijden hun zonden tegen hun God en die van de gemeenschap, terwijl ze ook verwacht worden vergiffenis te vragen voor hun individuele zonden tegen hun medemensen.
Op Jom Kipoer is het 25 uur lang verboden om te eten en te drinken, zich te wassen en seksuele omgang te hebben. Veel joden dragen geen lederen schoenen als teken van eenvoud, het vermijden van luxe, en respect voor de heiligheid van de aarde.

Na het panelgesprek volgt een concert  & een (koosjere) maaltijd.

Mini-concert Zahava Seewald Trio

Zahava Seewald werd geboren in  Antwerpen. Liturgische zang in het Hebreeuws en joodse muziek zijn sinds haar kinderjaren aanwezig in het dagelijks leven. Samen met Michaël Grébil & Christophe Morisset brengt Zahava een selectie van joodse liederen uit Marokko naast joodse religieuze muziek en Joods-Spaanse liederen. Zingen is voor Seewald erg gelinkt aan haar persoonlijke geschiedenis en aan de verschillende identiteiten die deel uitmaken van  haar verhaal. Ze heeft verschillende platen uitgegeven op het Brusselse SubRosa label alsook op het label TZADIK van John Zorn (N-Y).

www.clemenspoort.be

 

Praktisch

zondag 24 september 2017

deuren 19:30

panelgesprek 20:00

mini-concert 21:00

koosjere receptie na het concert

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid