di.11.febENTR

FERNANT ZESTE & BAD TEMPER JOE

Vette elektrische gitaar & bijtende lap steel

Twee bluesy singer-songwriters en gitaristen, Bad Temper Joe en Fernant Zeste presenteren “Haunt”. Twaalf nummers die mekaar op het kruispunt van balades en ruwe blues ontmoetten, net zoals de twee muzikanten vier jaar geleden elkaars pad kruisten. Teksten over nachtelijke gesprekken aan tafel, over verlangen en vervreemding, donkerte en zwarte humor. Voortgestuwd door melodieën en de melancholie van de soms droge, soms vette elektrische gitaar van Fernant Zeste en de bijtende lap steel van Bad Temper Joe.

In 2016 leerden Bad Temper Joe (Bielefeld, Duitsland) en Fernant Zeste (Gent, België) elkaar kennen in Bielefeld toen ze allebei op de affiche stonden voor een blues avond. Sindsdien zijn de twee muzikanten jaarlijks samen in België op tournee en spelen ze af en toe samen in Duitsland en Nederland. “Haunt” is de eerste langspeler die ze samen gemaakt hebben. Ze leverden elk zes eigen nummers die overtuigend, ontwapenend, kwetsbaar en duidelijk de kwaliteiten van beide singer-songwriters tot een totaal eigen “sound” laten samensmelten. Donker en donderend in “Battle Cry Blues”, een in pijn verdronken groove bij “Been a While Since We’ve Talked”, de broeierige beat van “Winterblues at #5 (Or Maybe Not)”, het opgewekte verhaal van “Fannie Mae” en het spaarzame, akoestische “Lullaby”. Bad Temper Joe speelt aangrijpende, hartverscheurende en soms brutale slide gitaar solos. Fernant Zeste wisselt met zijn elektrische gitaar stampende ritmes af met dromerige fills en riffs en in reverb verzopen solos.

Het album werd geproduced door Jonathan Scheerlinck en grotendeels opgenomen en gemixt in samenwerking met David Goetheyn in Dead Cow Studio in Zevergem, België. Verder werd er ook opgenomen in woonkamers en hotelkamers in België en Duitsland. Henning Strandt van Watt Matters Studio in Bielefeld verzorgde de mastering. Lies Demeyer uit Vinderhoute, België maakte de foto’s voor de hoes. “Haunt” is het resultaat van een belgisch-duitse vriendschap van twee singer-songwriters die enkel hun twee stemmen en vele gitaren gebruikten.

Praktisch

dinsdag 11 februari 2020

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SOURAKATA & KADIDJA (5+)