di.14.sepENTR

FERNANT ZESTE & BAD TEMPER JOE

One by One Together

Bad Temper Joe en Fernant Zeste brengen muziek op het kruispunt van balades en ruwe blues. Teksten over nachtelijke gesprekken aan tafel, over verlangen en vervreemding, donkerte en zwarte humor. Voortgestuwd door melodieën en de melancholie van de soms droge, soms vette elektrische gitaar van Fernant Zeste en de bijtende lap steel van Bad Temper Joe.

In 2016 leerden Bad Temper Joe (Bielefeld) en Fernant Zeste (Gent) elkaar kennen in Bielefeld toen ze allebei op de affiche stonden voor een blues avond. Sindsdien zijn de twee muzikanten jaarlijks samen in België op tournee en spelen ze af en toe samen in Duitsland en Nederland. Bad Temper Joe speelt aangrijpende, hartverscheurende en soms brutale slide gitaar solos. Fernant Zeste wisselt met zijn elektrische gitaar stampende ritmes af met dromerige fills en riffs en in reverb verzopen solos.

Het duo stond al eens op het podium van ENTR op 11 februari 2020 voor de presentatie van hun cd “Haunt”.  Hoe behekst de wereld op dat ogenblik was konden we toen nog niet vermoeden …. Ondanks de daaropvolgende katastrofe bleven de twee muzikanten niet bij de pakken zitten en ‘one by one’ doken ze opnieuw de studio in: ‘One Year Every Day’ volgens Fernant Zeste en ‘One Can Wreck It All’ dixit Bad Temper Joe.  Wij verwelkomen hen alvast allebei! 

Praktisch

dinsdag 14 september 2021

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid