vr.03.mrtDe Centrale

FIDDLERS ON THE MOVE #02 I DAG 3

A Folk Violin project | 5 dagen in het teken van de folkviool

Met Fiddlers on the Move #02 brengt violist Wouter Vandenabeele voor de tweede maal enkele klinkende namen samen voor een unieke 5-daagse vol workshops en concerten waarin de viool telkens de hoofdrol speelt.

De erg diverse muziekstijlen die opnieuw aan bod komen, tonen aan dat traditionele vioolmuziek veel meer is dan klassieke Westerse composities.

DEBAT & CONCERTEN

19:00 Debat Viool in de niet-klassieke muziek: de situatie in Zweden, Rotterdam en België
(Mia Marin, Michalis Kouloumis, Nicolas Hauzeur)
20:00 Michalis Kouloumis "Meltem trio" (*)
21:30 Marcel Râmbă, Nicolas Hauzeur & Remus Fagihura

WORKSHOPS 10:00 - 17:00

 • Amit Weisberger | Klezmer (Dag 3)
  Gevorderden, alle instrumenten*
 • Marcel Râmbă | Roemeense muziek (Dag 2)
  Half-gevorderden & gevorderden, alle instrumenten
 • Mia Marin | Zweedse muziek (Dag 1)
  Half-gevorderden & gevorderden
 • Michalis Kouloumis | Griekse en Ottomaanse muziek (Dag 1)
  Half-gevorderden & gevorderden ((max. 15 pers.)


(*) en niet op 04.03 zoals eerst aangekondigd !

Michalis Kouloumis "Meltem trio"

Violist Michalis Kouloumis werd geboren in een muzikale familie op het eiland Cyprus.  Hij is zonder enige twijfel een van de belangrijkste wereldmuziekviolisten van het moment, gespecialiseerd in traditionele Grieks-Cypriotische en klassiek Ottomaanse muziek. Michalis Kouloumis wordt alom gewaardeerd voor zijn improvisatievermogen in "taksims" en het gebruik van speciale boventoon- en diplochordotechnieken. Vanavond treedt hij op samen met zijn Meltem Trio.  Meltem Trio mengt de muziek uit het oosten van de Middelandse Zee met hun typische eigen composities en improvisaties. De leden van het trio werken samen met o.a. Kudsi Erguner, Ross Daly, Efren Lopez, Sokratis Sinopoulos, Zohar Fresco, Paco Pena, Jose Manuel Leon en Rima Khcheich waarmee ze op vele festivals in Europa speelden.  De debuut CD van Meltem Trio komt uit in 2017. Met Michalis Kouloumis (viool), Alexandros Papadimitrakis (oed) en Ruven Ruppik (darboeka).

 

Marcel Râmba, Nicolas Hauzeur & Remus Fagihura

De Roemeense violist  Marcel Râmbă speelt als solist bij o.a. het ‘Romanian National Mures Artistic Ensemble’, het Transsylvanische Romafest Ensemble en de Jakab Attila Gypsy Band. Hij is naast muzikant ook een uitzonderlijke leraar die zijn eigen Roma-muziekschool heeft in het Roemeense Beica de Jos.  Marcel Râmbă speelt speciaal voor deze 2de editie van het ‘Fiddlers On The Move’ Festival samen met zijn Transsylvaanse streekgenoot Remus Faghiura (op accordeon) en de Brusselse violist en Balkankenner Nicolas Hauzeur.

Praktisch

vrijdag 03 maart 2017

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid