vr.19.febOnline event

FIDDLERS ON THE MOVE #6 ONLINE EDITIE

A Folk Viool Project gepresenteerd door Wouter Vandenabeele

Op vrijdag 19 februari kan je gratis online enkele Fiddlers on the Move-workshops volgen, live vanuit België (De Centrale), Slovenië en Zweden. Speel dus mee vanuit je woonkamer met Laura Cortese, Bojan Cvetrežnik, Aurélie Dorzée en Mia Marine.  Als extra is er een Q&A die gehost wordt door Wouter Vandenabeele, bezieler van het festival.  

Stem dus af op het YouTube kanaal van De Centrale voor deze unieke online vioolworkshopmarathon!

Daarnaast hopen we nog steeds op een 6de editie van Fiddlers on the Move "in real life" in Gent van 14 tot 18 april 2021.  Meer info later.  Blijven Kloppen & Duimen ! 

Workshops vrijdag 19 februari 2021

  • 19:00 | Laura Cortese: viooltechnieken voor Old Time & American folk
  • 20:00 | Bojan Cvetrežnik: linker- en rechterhandtechnieken voor folkviool uit de Balkan 
  • 21:00 | Aurélie Dorzée: hoe speel je folkvioolmuziek uit België 
  • 22:00 | Mia Marine: de wondere wereld van de Zweedse folkviool 

Laura Cortese

Laura Cortese is een creatieve duizendpoot die mensen samenbrengt, waar ze ook gaat.  Ze is violiste, zangeres, songwriter en bandleider. Nadat ze Californië verliet om te studeren aan de Berklee School of Music in Boston, richtte ze het muziekkamp ‘Miles of Music Camp’ en het festival ‘BCMfest’ op. Ze speelde met verschillende bands en richtte haar eigen strijkkwartet ‘Laura Cortese & the Dance Card’s op.  Hun zelfgeschreven liedjes zijn gebaseerd op de thema's en patronen van authentieke volksliederen terwijl ze nieuwe ritmes, klanken en kleurenpaletten integreren. Op het eerste gezicht lijkt de groep misschien op een alledaags strijkkwartet, maar van zodra Laura begint te spelen - met haar percussieve tokkelen op viool en haar krachtige zwoele stem, word je ondergedompeld is een stevig potje rockende post-folk.

Bojan Cvetrežnik

Bojan Cvetrežnik is performer, docent en componist. Hij was solist bij de Sloveense Nationale Opera en bij Cirque du Soleil, docent aan het Conservatorium voor Muziek in Maribor en mentor voor jazzimprovisatie aan de Muziek-academie van Ljubljana. Hij is een van de oprichters van de internationaal gewaardeerde band Terrafolk en hij richtte ook het Symbolic Orchestra op. Bojan is een gedreven docent die zijn expertise wil delen met een breed publiek. Om dit te doen, creëerde hij Godalkanje, een educatief platform voor traditionele viool en geïmproviseerde muziek waar hij studenten op hoog niveau viool leert spelen in verschillende stijlen. Zijn levensdoel is om de beste aspecten van vioolspel uit de klassieke, folk- en jazztradities samen te brengen en zo de kunstmatige schotten te helpen wegnemen.

Aurélie Dorzée

Aurélie Dorzée speelt (viool, viola d’amor, viooltrompet, altviool) componeert en zingt. Ze is voornamelijk bezig met hedendaagse muziekstijlen: van traditionele en etnische muziek tot rock, improvisatie en barok.  Ze studeerde aan het conservatorium en toerde door Europa met de folkband Panta Rhei. Daarna speelde ze mee met Trio Trad en vormde ze het trio Aurelia.  Ze speelde ook samen met o.a.  José Van Dam, Bernard Foccroule, Jean-Christophe Renault, ‘Coope, Boys & Simpson’, Perry Rose, Gabriel Yacoub, Sylvie Berger, Ambrozijn, Maskesmachine, Renaud, Laïs, Ialma, Didier François, Abid Bahri,  Zefiro Torna, Issa Sao en Youssou N'Dour.

Mia Marine

Mia Marine is een levendige en uitbundige muzikante uit Värmland in Zweden. Haar vioolspel wordt gekenmerkt door gedurfde expressie, pakkende energie en vrolijke charme.  Naast een bekwaam performer is ze ook bekend als een inspirerende docente. Mia speelt met verschillende bands, zoals Marin/Marin, MP3, NID en Ulrika Bodén Band en af en toe ook met Lena Willemark, Sofia Karlsson, Den Folkliga Menuetten (een muziek- en dansact) en het folkstrijkorkest Bowing 9.  Ze studeerde aan het Royal College of Music in Stockholm en werkt al jaren fulltime als freelancemuzikant. Ze is een ervaren componiste die zich voornamelijk laat inspireren door traditionele muziek, maar ook door jazz en klassiek.  Ze geeft les aan enkele van de meest prestigieuze muziekinstellingen in Zweden en geeft workshops over de hele wereld.

Praktisch

vrijdag 19 februari 2021

19:00 - 23:00 (CET)

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO