vr.16.aprOnline event

FIDDLERS ON THE MOVE #6.2 - Workshops

Michalis Kouloumis & Amit Weisberger

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april kan je online enkele Fiddlers on the Move-workshops en concerten volgen, livegestreamd vanuit De Centrale.  Half februari hoopten we nog op een “real live versie” van FOTM #6 maar helaas is Corona nog niet helemaal klaar met ons.  Het wordt dus noodgedwongen een FOTM #6.2 zonder live cursisten en publiek.  Je kan dus enkel live meespelen en luisteren vanuit je eigen woonkamer (of waar je ook bent) en vragen stellen via onze YouTube-chat. Zaterdagavond kan je genieten van 2 mooie concerten, livegestreamd vanuit de Turbinezaal van De Centrale.

Een folk viool project gepresenteerd door Wouter Vandenabeele

Workshop Michalis Kouloumis | Vioolspel van de Egeïsche Zee (19u)

Michalis Kouloumis is een van de belangrijkste wereldmuziekviolisten gespecialiseerd in Griekse traditionele en Ottomaanse klassieke muziek. Hij werd geboren in Cyprus in een muzikaal gezin en ontwikkelde vanaf zijn prille jeugd een sterk muzikaal gevoel.  Michalis wordt alom gewaardeerd om zijn improvisatievaardigheden in "taksims" en het gebruik van speciale speltechnieken als diplochordo en het gebruik van boventonen. Hij bracht twee albums uit met originele werken, spontane composities en soundscapes die een zeer persoonlijke muzikale taal etaleren. Hij vormde zijn eigen trio, speelt met het Lingua Franca Ensemble, Efren Lopez, Cigdem Aslan en trad op met vele andere muzikanten uit de wereldmuziekscene. Michalis doceert viool en modale improvisatie aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS).


Workshop Amit Weisberger | Hoe speel je de 3 belangrijkste klezmer-ornamenten (21u)

Amit Weisberger is een Israëlische violist, danser, acteur en zanger die gespecialiseerd is in traditionele Joodse muziek uit Oost-Europa. Hij woont in Frankrijk en is een van de toonaangevende artiesten van de Franse klezmerscene. Hij speelt met verschillende klezmerensembles zoals The Beigalé Orkestra, Yiddishe Fantazyé Trio, The Belf Project (Oud-Europese klezmer), Tarafikants (Balkanmuziek), Kabarétalè (Joods cabaretrepertoire) en Tish (Chassidische tafelsongs). Amit speelt en geeft les op het gehoor. Hij leerde klezmer kennen door naar audio-archieven te luisteren en die te imiteren.  Zo ontwikkelde hij stilaan zijn eigen stijl en geluid: rustiek, expressief en rijk aan nuances.  
Op basis van een vrij korte en eenvoudige melodie begeleidt Amit je om langzaam maar zeker de finesses van de 3 belangrijkste klezmer-ornamenten onder de knie (of is het elleboog in dit geval?) te krijgen.  Als vervolmaking voor degenen die al iets van klezmer kennen of als woordenboek “klezmerornament" voor beginners.

Praktisch

vrijdag 16 april 2021

19:00 Workshop Michalis Kouloumis
21:00  Workshop Amit Weisberger

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO