za.17.aprOnline event

FIDDLERS ON THE MOVE #6.2 - Workshops & Concerts

Jean-Christophe Gairard & Naomi Vercauteren // 'Naomi & De Poel' & 'Ionica Transylvania Project'

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april kan je online enkele Fiddlers on the Move-workshops en concerten volgen, livegestreamd vanuit De Centrale.  Half februari hoopten we nog op een “real live versie” van FOTM #6 maar helaas is Corona nog niet helemaal klaar met ons.  Het wordt dus noodgedwongen een FOTM #6.2 zonder live cursisten en publiek.  Je kan dus enkel live meespelen en luisteren vanuit je eigen woonkamer (of waar je ook bent) en vragen stellen via onze YouTube-chat. Zaterdagavond kan je genieten van 2 mooie concerten, livegestreamd vanuit de Turbinezaal van De Centrale.

Een folk viool project gepresenteerd door Wouter Vandenabeele

Workshop Jean-Christophe Gairard | Transsylvanische muziek uit Marseille (14u)

De Franse violist Jean-Christophe Gairard ontdekte zijn passie voor Slavische muziek via het werk van Béla Bartók, Henryk Wieniawski of Antonín Dvořák. Hij werkte mee aan een grootschalig project over transcriptie en conservering van traditionele Roemeense volksmuziek. Meer dan 10 jaar geleden reist Jean-Christophe voor het eerst naar Roemenië en verblijft gedurende enkele maanden in het Transsylvanische Cluj-Napoca, waar hij Tcha Limberger en Marcel Râmba ontmoet.  De talrijke ontmoetingen hebben een enorme impact op zijn muzikale leven. Sindsdien keert hij elk jaar terug om te oefenen en verdiept hij zijn kennis van de Transsylvaanse muziektraditie. Hij werkte samen met o.a. het European Symbolic Orchestra of Ljubljana, Tchayok-trio (Russische en zigeunermuziek), Troïka-ensemble (Russische muziek), Big Band Outch Men Orchestra, Clair de Lune-formatie (in Roemenië) en het Tzwing-kwartet.

Workshop Naomi Vercauteren | Folkmuziek uit België (16u)

Naomi Vercauteren is een Belgische violiste die al meer dan tien jaar actief is in de folkmuziek scene. Momenteel speelt ze in Liqa’ (The Ghent Folk Violin Project), Brisk,  Room13 Orchestra en is freelance barokvioliste. Na haar studies voor klassieke viool aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en barokviool aan het Lemmensinstituut richt ze zich vooral op folkmuziek en barokmuziek. Ze heeft regelmatig deelgenomen aan Ethno en is sinds 2015 artistieke leider op Ethno Flanders. Naomi geeft vioolles aan de Kunstacademies van Gent en Geraardsbergen en wordt regelmatig gevraagd in binnen- en buitenland voor workshops. Met verschillende groepen nam ze reeds meer dan 10 cd’s op en trad ze op in o.a. Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zuid-Afrika, Amerika, Senegal en Engeland.

Concert 'Naomi & De Poel' (20u)

Naomi Vercauteren (viool) brengt samen met Jeroen Knapen (gitaar) en Bart Vervaeck (banjo) van de Kunstacademie De Poel in Gent een bloemlezing van hun favoriete repertoire. In een unieke bezetting speelt het ensemble deze avond onder andere eigen composities, traditionals van eigen bodem en Ierse muziek.

Concert 'Ionica Transylvania Project' (21u)

De Franse violist Jean-Christophe Gairard presenteert een nieuwe versie van zijn Transsylvanische repertoire verzameld tussen Beica de Jos en Sancraiu in Roemenië. Inspirerende muziek overgeleverd door zijn vrienden en docenten Marcel Râmba en Tcha Limberger en uit het repertoire van legendes als Alexandru Titrus of Tibi Gheza.
Dit concert kwam tot stand i.s.m. Kopanica vzw

Jean-Christophe Gairard (viool)
Nicolas Hauzeur (viool)
Jérémie Benichou (bratsch)
Benjamin Clément (gitaar)
Zoli Kekenj (contrabas)

Praktisch

zaterdag 17 april 2021

14:00 Workshop Jean-Christophe Gairard
16:00 Workshop Naomi Vercauteren

20:00 Concert 'Naomi & De Poel'
21:00 Concert 'Ionica Transylvania Project'

 

 


 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT