wo.15.janTurbinezaal

FLORIN NICULESCU QUINTET (EUROPALIA ROMANIA)

Een muzikale brug tussen Oost en West

Viool-superster Florin Niculescu (°1967, Boekarest) leidt een internationaal kwintet samengesteld uit vijf buitengewone muzikanten. De muziek die ze brengen is een spannende fusie tussen jazz en traditionele Roemeense folklore. Niculescu en zijn band presenteren een repertoire van Roemeense liederen en jazzklanken.

Florin Niculescu is een violist van Roma afkomst. Hij wordt beschouwd als één van de beste jazz manouche-violisten en staat niet enkel bekend om zijn indrukwekkende techniek en virtuositeit, maar ook om zijn muzikale gevoeligheid.

Niculescu werd geboren in een familie van opgeleide lautari of zigeunermuzikanten en begon al heel vroeg met het spelen van muziek. Tijdens het spelen op bruiloften en andere feesten ontwikkelde hij zijn sterk gevoel voor improvisatie. Hij nam tal van albums op en werkte samen met beroemde jazzartiesten zoals Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (zoon van), Dee Dee Bridgewater en operadiva Angela Gheorghiu.

Florin Niculescu: viool / Daniel Kramer: piano / Christophe Brunard: gitaar / Philippe Aerts: contrabas / Bruno Ziarelli: percussie

Co-org. EUROPALIA ROMANIA

Praktisch

woensdag 15 januari 2020

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024


AZMARI