wo.14.febTurbinezaal

FOTM #03 - 3VIOLIN 3OS

FIDDLERS ON THE MOVE - A FOLK VIOLIN PROJECT

Wat voor soort ritmesectie heeft een violist nodig voor een solo-uitvoering? Het antwoord is simpel: Twee andere violisten, Dit is tenminste de stelling van drie Sloveense violisten; Bojan Cvetrežnik, Klemen Bračko en Barja Drnovšek.  Alle drie zijn het onvervangbare leden van 3VIOLIN 3OS.  Ze bieden m.a.w. drie viooltrio's voor de prijs van één toegangskaartje: het Bojan Cvetrežnik Trio, het Klemen Bračko Trio en het Barja Drnovšek Trio.

Ze laten ons zowel genieten van klassieke muziek, popmelodieën, folk en een stukje improvisatie... Tot nu toe hebben hun shows nog geen slachtoffers gemaakt, alleen zeer tevreden mensen die het volgende murmelden terwijl ze de zaal verlieten: "Dit had ik zeker niet zien aankomen".

3 violin 3os = Klemen Bračko trio – Bojan Cvetrežnik Trio – Barja Drnovšek trio

 

FIDDLERS ON THE MOVE #03

A folk violin project hosted by Wouter Vandenabeele
5 dagen lang workshops & concerten in het teken van de (folk)viool

Vijf dagen in het teken van de (folk)viool boordevol workshops en concerten, onder artistieke leiding van Wouter Vandenabeele.
Wouter Vandenabeele is een gewaardeerde en internationaal erkende violist, arrangeur en componist.  Hij maakte een 30-tal cd's, speelde honderden optredens met ‘Ambrozijn’ en zijn wereldorkest ‘Olla Vogala’ en zat o.a.  achter het Marokkaans-Vlaams project ‘Brared Ataï’ met concerten in zowel Marokko als hier.  Hij is bovendien een ervaren lesgever die sinds 2007 instaat voor de lessen wereld- en folkviool in De Centrale.  Voor het 3de jaar op rij organiseert hij samen met De Centrale dit hoogst originele (folk)violenfestival, waarop hij een aantal van zijn meest getalenteerde collega's violisten uit binnen- en buitenland uitnodigt ... a folk violin project genaamd ‘Fiddlers on the Move’.

Praktisch

woensdag 14 februari 2018

deuren 19:30

(panelgesprek Fastival #03 20:00)

concert 21:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT