do.15.febKelderzaal

FOTM #03 - Jasmijn Lootens // Hester Bolle //LOFOTEN CELLO DUO

FIDDLERS ON THE MOVE - A FOLK VIOLIN PROJECT

(20:30) Jasmijn Lootens 

(21:00) Hester Bolle

(22:00) LOFOTEN CELLO DUO

Het Lofoten Cello Duo zag het daglicht zo’n vijf jaar geleden in Barcelona in de living van Alfredo, tussen vermout en zelfgebrouwen bier. Twee geïnspireerde cellisten Carles Muñoz Camarero en Håvard Enstad legden er de fundamenten van een fusionproject tussen Catalaanse en Scandinavische folk, met oog en oor voor complexe oneven Balkan maatsoorten, prachtige Joodse melodieën, betoverende Arabische wijsjes en muziek uit... 'andere streken'. In het voorjaar van 2016 lanceerden ze hun eerste cd, "Lynx" die sindsdien gepresenteerd in Barcelona, Wenen, Trondheim en Oslo... Hoogtijd om even over te waaien naar de Lage Landen.

Carles Muñoz Camarero (Barcelona, 1989) verhuisde naar Wenen nadat hij de vrouw van zijn dromen had ontmoet, een Oostenrijkse zangeres. Hij geeft toe dat hij niet kan leven zonder elke dag naar de radio te luisteren en is gepassioneerd door schaaldieren zoals kreeften of eendenmosselen, gefascineerd door eilanden in the middle of nowhere zoals Jan Mayen of Tristan da Cunha en probeert cello te spelen in verschillende stijlen zoals klassiek, flamenco, pop, gratis improvisatie, jazz en wereldmuziek.

Håvard Enstad (Vikersund, 1984) kwam naar Barcelona om een jaar te studeren. Tien jaar later woont hij er nog altijd en probeert hij continu de vreugde en schoonheid van de Scandinavische volksmuziek te verspreiden. Carles was een van zijn slachtoffers en Lofoten was het resultaat. Als Håvard geen musicals componeert of in zijn tuin werkt, neemt hij deel aan (wereld)muziekfestivals en laat hij het publiek kennismaken met plaatsen waarvan het niet wist dat ze bestonden.

FIDDLERS ON THE MOVE #03

A folk violin project hosted by Wouter Vandenabeele
5 dagen lang workshops & concerten in het teken van de (folk)viool

Vijf dagen in het teken van de (folk)viool boordevol workshops en concerten, onder artistieke leiding van Wouter Vandenabeele.
Wouter Vandenabeele is een gewaardeerde en internationaal erkende violist, arrangeur en componist.  Hij maakte een 30-tal cd's, speelde honderden optredens met ‘Ambrozijn’ en zijn wereldorkest ‘Olla Vogala’ en zat o.a.  achter het Marokkaans-Vlaams project ‘Brared Ataï’ met concerten in zowel Marokko als hier.  Hij is bovendien een ervaren lesgever die sinds 2007 instaat voor de lessen wereld- en folkviool in De Centrale.  Voor het 3de jaar op rij organiseert hij samen met De Centrale dit hoogst originele (folk)violenfestival, waarop hij een aantal van zijn meest getalenteerde collega's violisten uit binnen- en buitenland uitnodigt ... a folk violin project genaamd ‘Fiddlers on the Move’.

Praktisch

donderdag 15 februari 2018

deuren 20:00
concert 20:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


IBIDIKLAR . Gratis Clubconcert


ME YE JAM #2 . POWERED BY JORAM KUNDÉ BOUMKWO


KRAPUUL 'ZONE09' x SAHANKLAN