vr.25.feb

GAÏSHA + Souma

Oriental Psychedelic Dance Night

Oriental Psychedelic Dance Night

We trekken de nacht in met twee uitzonderlijke parels die de term ‘Oriental’ alle eer aan doen. Gaïsha (live) en Souma (dj) nemen je mee op een treinreis doorheen een wereld van psychedelische klanken, tijdloze crossover tunes en groovy party muziek uit het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en Azië. De twee Gentse smaakmakers staan garant voor een nacht vol geestverruimende ontdekkingen, vreugde, schoonheid en dansmuziek.

Gaïsha

Gaïsha is een samenwerking tussen de Belgisch-Marokkaanse zangeres Aicha Haskal en Les Cerveaux Lents.  Les Cerveaux Lents werd in 2002 opgericht door muzikanten van Absynthe Minded en Va Fan Fahre. Het akoestisch sextet bewandelde muzikale wegen van Joodse en Arabische klanken en maakte als gelegenheidsgroep furore op menige (t)rouwgelegenheid. De accordeon wordt nu ingeruild voor een 70’s orgeltje en analoge synths. De akoestische gitaar en contrabas hangen aan de wilgen en maken plaats voor psychedelische sounds en funky grooves.
Aicha Haskal maakte van 2007 tot 2013 deel uit van het blazerscollectief, Va Fan Fahre. Samen met Va Fan Fahre bracht ze in 2010 het album ‘Al Wa’Debt’ uit, wat resulteerde in een verrassend natuurlijke fusie tussen Balkanbrass en Arabische muziek.  Haar soepele, warme stem schakelt moeiteloos tussen Arabische stembuigingen, parlando en zelfs rap.

Aicha Haskal – zang
Eduardo Vega – gitaar
Lieven Van Pee – basgitaar
Jakob Nachtergaele – drums
Michael De Schryver – orgel/synth
Renaud Ghilbert – viool
Falk Schrauwen – percussie

Souma

Onshazambare party tunes en diepe klanken gepuurd uit ons aardse analoge muzikale erfgoed doen hunkeren naar een dansbare toekomst. Souma heeft een open geest en maakt sterke keuzes. Souma houdt van muziek, reizen, kunst en cultuur en brengt vreugde en verleiding. Ze is ontsproten uit het Belgische muzieklabel en dj-duo Radio Martiko. Een deel van Martiko’s verhaal gaat verder met Souma en oprichter Fred Kramer.

Praktisch

vrijdag 25 februari 2022

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT