za.18.novTurbinezaal

Gevende / Ayşenur Kolivar

İstanbul Ekspres

Programma

20:00 Gevende
Ahmet Kenan Bilgiç (zang, gitaar), Atıl Aksoy (keyboards), Serkan Emre Çiftçi (trompet, synth), Okan Kaya ((bas)gitaar, cümbüş, melodika), Gökçe Gürçay (drums)

21:00 Ayşenur Kolivar

Psychedelische folkrock & Turkse, Griekse en Armeense liederen

Gevende maakt psychedelische folkrock in ‘the spontaneous tongue of world’. Met teksten in een imaginaire wereldtaal combineren ze invloeden van elke cultuur die al op hun pad kwam. Ze presenteren hun derde album Kirinardi.

Zangeres Ayşenur Kolivar ademt de folkmuziek van de Zwarte Zee. In het Turks, Grieks en Armeens bezingt ze het dagelijkse leven van de verschillende culturen die de regio groots maakten.

 

Gevende
Voor hun liederen creëert Gevende een geheel eigen taal die de grenzen overbrugt. Door fonetische imitaties van verschillende wereldtalen vindt iedereen er wel een herkenning in terug.  Ook in de muziek zelf. Sinds hun ontstaan in 2000 gaat het hard voor Gevende, met prestigieuze festivals en verschillende muziek awards.

Ayşenur Kolivar
Ayşenur Kolivar focust in haar teksten op de vrouwen rond de Zwarte Zee, onvertelde verhalen van gewone mensen. Op haar eerste album Bahçeye Hanımeli (2012) verwerkte ze haar ervaringen in de muziek, met liefde voor de specifieke karakteristieken van elke cultuur.  Het was het startschot van een bloeiende solocarrière, die verder vorm kreeg op wereldmuziekfestivals wereldwijd.

İSTANBUL EKSPRES

Turks muziekfestival

Voor het vijfde jaar op rij brengen de Handelsbeurs en De Centrale de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. Geef je vijf dagen lang over aan de oosterse melodieën en de Anatolische cultuur tijdens Istanbul Ekspres.

Turkse jazz & pop

Istanbul is een culturele melting pot. Turkse artiesten vermengen er sinds jaar en dag hun oriëntaalse erfgoed met frisse popmuziek en bruisende jazz.
Istanbul Ekspres verkent de rijkdom in die culturele kruisbestuiving.

co-org. Handelsbeurs

Praktisch

zaterdag 18 november 2017

Deuren 19:00
Aanvang 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz