vr.16.febTurbinezaal

Ghent Folk Violin Project + Tcha & Jean’s Quartet . #FOTM9

Fiddlers on the Move . a folk violin project

GFVP . Waar traditie en vernieuwing samenkomen

Wouter Vandenabeele, Lotte Remmen, Anouk Sanczuk, en Naomi Vercauteren op viool en Jeroen Knapen op gitaar vormen samen het Ghent Folk Violin Project aka GFVP.

Na een succesvolle CD, tournees en inspirerende samenwerkingen, pakken vijf van de zes originele leden de GFVP-draad op, op verzoek van het Merode Festival. Lotte specialiseerde zich in Americana met projecten als Old Salt en Bipolar Bows. Naomi en Jeroen brengen een Keltisch repertoire met Brisk. Anouk verovert Europese podia met Broes, Duo De Schepper-Sanczuk, en Room13 Orchestra (samen met Naomi). Wouter verdiepte zich in West-Afrikaanse muziek met Tamala en creëerde het gewaardeerde Hiraeth-project. Het unieke geluid van vier 'swingende' folkviolen en ritmische gitaar blijft de basis, met een mix van traditie en nieuwe composities plus 10 jaar extra podiumervaring. Het ensemble biedt een mengsel van folk, klassiek, wereldmuziek en jazz, waarbij de viool centraal staat.

Tcha & Jean's Quartet . Ontdek de ziel van Transsylvanië

Sinds hun ontmoeting in 2008 in Transsylvanië hebben Tcha Limberger en Jean-Christophe Gairard een intieme muzikale relatie opgebouwd op basis van hun gedeelde passie voor de viool, met name de stijl die wordt gespeeld door de Hongaren en Roemenen van Transsylvanië. Op het podium zullen ze al die gedeelde muzikale momenten nieuw leven inblazen, met de gelegenheid om samen te luisteren naar alles wat deze twee musici tegen elkaar te zeggen hebben, en tegen ons.

Ze worden vergezeld door Benjamin Clément op de gitaar en Vilmos Csikos op de contrabas, twee onschatbare muzikanten die Tcha Limberger al vele jaren vergezellen.

Praktisch

vrijdag 16 februari 2024

  • 19:00 . deuren
  • 19:30 . debat (meer info)
  • 21:00 . Ghent Folk Violin Project (GFVP)
  • 22:00 . Tcha & Jean's Quartet
  • ... . Jamsessie

vvk: € 10
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 7
adk: € 13
UitPas kansentarief: € 2,60

*inbegrepen in de all in pass*

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


İkİ kapılı handa bİr usta


Dubbelconcert m/ Erhan Uslu & Deniz Güneș (GRATIS)


Sİnem Özdemİr​​​​​​​ Göçerİ // YUDUM