za.29.sepTurbinezaal & Kelderzaal

GLOBALICIOUS #03 w/ Dzidzolie

A Global Grooves Party

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept een tijd geleden met succes in zijn thuisstad Brussel en laat de formule nu overwaaien naar de fiere stede GentGlobalicious is een feest van de culturele diversiteit waarbij lokale én internationale artiesten en DJ’s diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae en dabke.  Naast concerten en DJ-sets ook dansworkshops, slam poetry en af en toe een goed gesprek

GLOBALICIOUS

21.00 GlobaTalk m Benoit Dhondt
22.00 West-African dance workshop m/ Aminata Traoré
23.00 Concert m/ Dzidzolie
00.00 Party m/ DJ Mistah Matt

Dzidzolie

Dzidzolie ontstond jaren geleden en hoewel de band een paar gedaantewisselingen onderging, bleef de oorspronkelijke identiteit bewaard. De groep evolueerde en verzamelde ervaren muzikanten die zijn repertoire verrijkte, maar bleef tegelijk trouw aan en de ziel die Dzidzolie kenmerkt.

Benin, Ghana, Togo, Nigeria, Guinée, Burkina Faso, allemaal buurlanden uit het westen van Afrika, smolten samen als één muzikale familie.

De passie voor hun muzikale roots delen ze telkens met vreugde met hun publiek, die meegevoerd wordt met de swingende klanken , zwoele voodoo – ritmes , dans en zang.

Als zoon van een voodoo priester en priesteres die ook kruidendokters waren, kreeg de stichter van de groep, Paul Koudjou aka “Petit Paul”, met de moedermelk de smaak van de voodoo-ritmes en gezangen mee. Hij speelde in Benin reeds in diverse groepen, tot hij in 1980 naar België kwam. Hier begon hij samen met enkele anderen eerst de groep Likalo, speelde in de groep Ntakraboa, om nadien Dzidzolie op te starten.

Als dit geen mooi weerzien wordt !

Co-org. globalicious.be

Praktisch

zaterdag 29 september 2018

deuren 20:00
start 21:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz