za.01.decTurbinezaal & Kelderzaal

GLOBALICIOUS #04 w/ DOYLU

A Global Grooves Party ft. Bleri Lleshi (aka Brussels)

Globalicious

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent, waarbij lokale én internationale artiesten en DJ’s diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae en dabke.

20.00 GlobaTalk  ‘Stop the War on Migrants
22.00 Afrikaanse dansinitiatie
23.00 Concert m/ Doylu  ‘Senegal à l’heure Belge’
00.00 After-Party m/ DJ Bruselo

Concert DOYLU

Doylu teert op de nostalgische hersenspinsels van de Senegalese singer-songwriter en notoire wereldburger Pathé Thiam en de spitsvondige melancholie van multi-instrumentalist Koen De Gendt.  

Je hoeft het Wolof niet machtig te zijn om deze indringende muziek te lezen. Pathé Thiam brengt zijn grote verhalen met een imposant stemtimbre. De band speelde de afgelopen jaren heel wat clubs en middelgrote festivals (Esperanzah, Sfinks, OLT Rivierenhof, DOK, De Casino, Het Bos, Villa Pace, Copacobana,...).  Voor het nummer "Japal" werkten ze samen met Sattar Khan (tablas) en Michaël Brijs (dwarsfluit). Hester Bolle speelt viool op "Mbirou Yalla" en Charlotte De Cooman op "Dunya".  Later dit jaar volgt het full album van de band.

Pathé Thiam werkte samen met een handvol grootheden uit de Mbalax scene in Dakar. Mbalax is een West-Afrikaanse muziekstijl uit de vroege jaren ’70 die internationale erkenning kreeg door toedoen van o.a. Youssou N’Dour, El Hadji Faye en Maxou Lebougui. Sinds enkele jaren woont hij in België en werkt hij samen met enkele topmuzikanten, waaronder componist/muzikant Michiel De Malsche (A/T/O/S,…) , Koen De Gendt (Yuko…), Steven Meuleman en Jesse Baart.

Je kan de Japal EP alvast beluisteren op Spotify of Bandcamp.

Sénégal à l’ heure Belge!

GlobalTalk / Stop the War on Migrants

Een salongesprek over het Europese migratiebeleid en de rol van de wapenindustrie hierin.

Gastheer Bleri Lleshi gaat aan de hand van filmfragmenten en de getuigenis van een ex-vluchteling in gesprek met Bram Vrancken (onderzoeker Vredesactie) en Sarah Verhofstadt (beleidsmedewerker vzw Humain). Europese bedrijven bevoorraden brandhaarden overal ter wereld met wapens. Tegelijk gaan de grenzen van Europa steeds meer op slot. De wapenindustrie verdient dubbel: één keer met het leveren van wapens, vervolgens met grensbewaking.  Welke verantwoordelijkheid heeft de Europese wapenindustrie in migratiestromen? Welke mechanismen zitten er achter de militarisering van het Europese migratie- en veiligheidsbeleid?  Hoe komt het dat de wapenlobby zo’n grote invloed heeft? Hoe kunnen we het onrecht aan onze grenzen stoppen en opkomen voor elementaire mensenrechten van vluchtelingen in Europa? We verkennen deze vragen samen met onderzoekers en beleidswerkers, aan de hand van door hen gekozen filmfragmenten.

(i.s.m. Vredesactie Gent en vzw Humain)

VIDEO'S

De campagne Ikstopwapenhandel.eu van Vredesactie brengt wapenhandel in kaart en haalt de wapenlobbyisten uit de anonimiteit. Ze documenteert de symbiotische relatie tussen de wapenlobby en de Europese instellingen, en hoe die leidde tot een grootschalig militair onderzoeksprogramma. Vredesactivisten stoppen zelf wapenhandel, ze voeren geweldloos actie op wapenbeurzen en wapenlobbyevenementen.
www.ikstopwapenhandel.eu

---

vzw Humain strijdt voor mensenrechten, levert humanitaire bijstand voor mensen in nood, wil gelijke kansen en het algemeen welzijn van minderheidsgroepen of individuen bevorderen. Voor mensen op de vlucht biedt vzw Humain concrete steun. We bedelen voedsel, ondersteunen met materiële hulp, trachten met vrijwilligers en vluchtelingen het leven in vluchtelingenkampen en opvangcentra wat draaglijker te maken.  Daarnaast willen we wegen op het beleid en sturen we de (negatieve) beeldvorming over vluchtelingen in de media en de maatschappij bij
www.vzwhumain.org

Praktisch

zaterdag 01 december 2018

deuren 19:30
start 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz