za.14.sepGentse binnenstad

GNAWAPARADE (KRIMA)

Ghent Gnawa Festival meets OdeGand

Tijdens OdeGand wordt onrechtstreeks het startschot gegeven van het eerste Ghent Gnawa Festival met een heuse “krima” of gnawa-parade.  Een eeuwenoude traditie vervelt tot eigentijdse street-art.  

Zowat alle gnawa musici uit Brussel, aangevuld met enkele collega’s uit Gent en Antwerpen worden verenigd in deze mega gnawaparade. Verschillende maalems (meesters) brengen hun beste spelers mee, aangevuld met de blazerssectie van Remork, het huisorkest van MetX.  

De enthousiaste muzikanten weten als geen ander hoe ze in een mum van tijd een (straat)feestje in gang moeten steken. Ze slepen jong en oud moeiteloos mee met hun stevige fanfareriffs die genereus worden uitgestrooid op gnawa-percussie en dans.

Co-org. Festival van Vlaanderen Gent - OdeGand

Meer dan honderd culturele organisaties - waaronder De Centrale - stellen die dag ook het nieuwe cultuurseizoen voor tijdens de jaarlijkse CULTUURMARKT op de Kouter.

Ghent Gnawa Festival kwam tot stand  i.s.m. Stad Gent, Festival van Vlaanderen (OdeGand), Handelsbeurs, MetX, School of Arts Gent (KASK & Conservatorium), Studio Skoop én Othman El Kheloufi.

video

Praktisch

zaterdag 14 september 2019

13:30 – 15:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz