za.05.oktTurbinezaal

HAMID EL KASRI & KARIM ZIAD

Ghent Gnawa Festival - Les Fils d'Afrique

Harmonie tussen traditie en vooruitgang

Hamid El Kasri werd geboren in Ksar El Kebir in 1961 in het noorden van Marokko.  Hij werd vanaf zijn zevende al ingewijd in de wereld van de gnawa door de maalems Alouane en Abdelouahed Stitou.  Maar de echte passie kreeg hij mee van de echtgenoot van zijn grootmoeder, een voormalige Soedanese slaaf.  Dankzij zijn unieke talent slaagt hij er in  om de gnawaritmes van Noord- en Zuid-Marokko te verzoenen. Hij dankt zijn reputatie vooral aan zijn diepe en intense stem.  Die stem maakt van hem een van de meest gewaardeerde en gevraagde maalems van het moment. Hij is dan ook regelmatig te gast op het ‘Gnaoua en World Music Festival van Essaouira’.  

We konden dus geen betere artiest vinden om deze eerste editie van ons eigen Ghent Gnawa Festival af te sluiten!  Een unieke kans om hem aan het werk te zien, want deze topmuzikant zakt niet zo vaak af naar onze contreien.  Hij laat zich voor de gelegenheid begeleiden door de Algerijnse percussionist Karim Ziad (Cheb Mami, Orchestre National de Barbès, …), met wie hij o.a. in 2010 de uitstekende plaat Yobadi uitbracht. 

Ghent Gnawa Festival kwam tot stand  i.s.m. Stad Gent, Festival van Vlaanderen (OdeGand), Handelsbeurs, MetX, School of Arts Gent (KASK & Conservatorium), Studio Skoop én Othman El Kheloufi.

video

Praktisch

zaterdag 05 oktober 2019

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid