di.23.aprENTR

HELENA & PABLO CASELLA

Pablo en Helena - oom en nicht - hebben altijd samen gezongen en gespeeld tijdens familiebijeenkomsten.  Pas in 2019 besloten ze om zich als muzikaal duo aan het publiek te presenteren. Helena is een jonge zangeres en songwriter die jazzmuziek studeert aan het conservatorium van Amsterdam.  Ze maakt deel uit van de KillJoy Quizshow (NTGent), Sachee en Cultra Collective (Amsterdam) en heeft haar eigen soloproject samen met de band RadioHop.  

Pablo Casella is een multi-instrumentalist en componist uit São Paulo, gevestigd in Gent sinds 2008.  Hij speelde samen met o.a. Esinam, Témé Tan, Little Dots, Ndugu en DJ Grazzhoppa...) en componeerde muziek voor verschillende theatervoorstellingen (KillJoy Quiz, Ferox Tempus - NTGent / LOS, BAM!, Saperlipopette - Ultima-Thule).

Het duo brengt een reeks Braziliaanse nummers en originele composities waarin hun roots en familieband te horen en te voelen zijn. Met gitaar, percussie en zang navigeren ze door verschillende stijlen en sferen. Van langzame ballads tot levendige ritmes, van intiem tot rituele trance.  Hun concert is een reis gebaseerd op de warme Braziliaanse vibes en hun diepe muzikale band.

Helena Casella - zang, percussie
Pablo Casella - zang, akoestische gitaar, percussie