za.28.oktTurbinezaal

HOURIA AICHI | Voix de Femmes

Mystieke zang uit Algerije

De Algerijnse zangeres Houria Aïchi draait al een paar decennia mee.  Ze startte haar muzikale carrière in het midden van de jaren ’80 en bracht sindsdien 5 albums uit: Chants de l’Aurès (1990), Hawa (1993), Khalwa, chants sacrés de l’Algerie (2001), Les Cavaliers de l’Aurès (2008) en Renayate (2013).  Binnenkort verschijnt haar nieuwste cd ‘Chants Mystiques d’Algerie’.  Op 2 april 1994 trad ze al eens op in Gent in de legendarische Gele Zaal (voorloper van de Handelsbeurs), in het kader van het project Zuiderse Geuren & Kleuren.  Ze geraakt bij het grote publiek bekend door haar vertolking van sacrale liederen uit de Aurès (een bergketen in het noordoosten van Algerije).  Ook voor haar recente werk laat ze zich opnieuw inspireren door de muzikale tradities van haar mooie vaderland.  Het resulteert opnieuw in muzikale juweeltjes waarin heiligen, mystiek en rituelen een hoofdrol spelen, zonder dat het leven van alledag op het Algerijnse platteland wordt losgelaten.  Met ‘Chants Mystiques d’Algerie’ presenteert Houria Aïchi een bijna perfecte bloemlezing uit het Algerijnse sacrale muzikale erfgoed, met een gezond respect voor de traditie én een eigenzinnige kritische (vrouwelijke) blik gericht op de toekomst …

Houria Aichi : zang
Mohamed Abdennour : mandole
Ali Bensadoun : fluiten
Adhil Mirghani : percussie

Deze productie kwam mede tot stand dankzij de bereidwillige medewerking van Evenementenbureau Itinérances/Belka

OVER VOIX DE FEMMES ...

Sinds 1991 promoot en verdedigt Voix de Femmes kunst door vrouwen over grenzen heen.

Elke twee jaar strijkt het festival Voix de Femmes neer in Luik, (Brussel) en Gent en neemt het u mee op ontdekkingstocht langs hedendaagse kunstwerken van vrouwen, uit uiteenlopende disciplines en horizonten.

Het ganse jaar leeft de vereniging Voix de Femmes op het ritme van het project Art & Expression: workshops voor vrouwen die een maatschappelijk en professioneel reïntegratieproces doorlopen.

Alle info op voixdefemmes.org

*MIX & PODIUMHOPPER

Tijdens het seizoen 2017-2018 kan je kiezen voor een à la carte abonnement.  Kies uit verschillende concerten en stel zelf je gepersonaliseerde *MIX samen.  Op die manier geniet je van een extra mooie korting.

Let wel op het *MIX label ! Niet alle concerten komen dus in aanmerking!

Mini*MIX = Vanaf 3 concerten => 10% korting
Midi*MIX = Vanaf 5 concerten => 15% korting
Maxi*MIX = Vanaf 9 concerten => 20% korting

Oktober = Podiumhoppermaand

Bij aankoop van een *MIX-abonnement ontvang je daarenboven een Podiumhopper.

Bij aankoop van een abonnement vóór eind september ontvang je begin oktober een Podiumhopper of 5 waardebonnen (in de vorm van codes) van elk €5. Je ontvangt deze codes per mail begin oktober. Hiermee kan je op bezoek gaan bij onze culturele buren NTGent, Vooruit, De Bijloke, Handelsbeurs en Opera/Ballet Gent.

De codes kan je online of aan het bespreekbureau van de deelnemende huizen gebruiken. Dit kan enkel voor tickets die je bestelt in de maand oktober. Je kan uiteraard wel je keuze maken uit voorstellingen van het hele seizoen.

*MIX-concerten : 05/10 Kasai Allstars (DR Congo); 14/10 The City’s Song (Gent-Ramallah); 19/10 Ialma (Galicië); 25/10 Garasi Seni Benawa (Java); 28/10 Houria Aichi (Algerije); 02/12 Me Gusta el Tango (Circacinco); 21/12 BRASSOLOGIE #02; 27-28/01 DJANGOFOLLLIES 2018 (combiticket); 22/02 Me la Amargates Tu (Sefardisch); 22/03 100 jaar Impressies van Spanje (F.G. Lorca); 05/04 Duarte(Fado); 17/05 Xenitia (ft. Katerina Fotinaki) en … en er volgen er nog …

OPGELET : *MIX-abonnementen enkel aan de balie van UITBUREAU of telefonisch 09 233 77 88

Praktisch

zaterdag 28 oktober 2017

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SAMEN ZINGEN