za.08.aprTurbinezaal

INTERNATIONAL ROMA(NI) DAY

DE GENTSE KARAVAAN & ROMANE CHERCHENORA

Op 8 april wordt wereldwijd de Roma-cultuur gevierd.  Muziek bekleedt binnen de Romacultuur een centrale plaats.  Opré Roma, een onderdeel van het Gentse Romaplatform, wil op die dag de diversiteit en de artistieke kunde van de Romagemeenschappen in de verf zetten. Naast een optreden van ‘De Gentse Karavaan’, staat ook een optreden van het Romakinderkoor  ‘Romane  Cherchenora’  (“Romasterretjes”) gepland. We mikken dan ook op een zeer divers publiek om te komen kennismaken met de cultuur en de muziek van de Roma.

De Gentse Karavaan stelt zich tot doel het  artistieke niveau van de Gentse Roma op te krikken door professionele artiesten onder de arm te nemen. De band zal in eerste instantie bestaan uit Slowaakse, Bulgaarse, Macedonische, en Vlaamse leden en later uitbreiden met ander aanstormend Gents muzikaal talent.  De Gentse Karavaan wil een plek zijn waar talent kan groeien, een kweekvijver waar talent  de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen.  De Gentse Karavaan wordt muzikaal begeleid door Wouter Vandenabeele en Martin Balogh. De band krijgt een centrale plaats op de Romadag van 2017 en gaat die dag symbolisch officieel van start. De Gentse Karavaan zal de diverse geledingen van de Romagemeenschap samenbrengen, en daarnaast ook bruggen slaan naar Vlaamse muzikanten.  De ambities zijn groot!  Na het lokale Gentse terrein wil de groep ook nationale en internationale horizonten verkennen.

Het kinderkoor Romane Cherchenora “de Roma Sterretjes” (eerder te zien op Côté Jardin in mei 2016) is sterk verbonden met de De Gentse Karavaan. Het koor bestaat uit kinderen en jongeren, die vanuit een jeugdig enthousiasme virtuoos zingen in het Slowaaks, Frans, Engels en Nederlands, onder leiding van dirigent Jozef Holub. Ze worden begeleid op keyboard en gitaar.

Co-org. Romaplatform Gent, De Centrale, In-Gent, 'Bij De Vieze Gasten & Stad Gent

Praktisch

zaterdag 08 april 2017

deuren 19:00

concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SAMEN ZINGEN