vr.15.aprKelderzaal

Jamaican Jazz Orchestra

Release debut album Encounters

Jamaican Jazz Orchestra, een allegaartje jazzmusici uit Gent onder leiding van gitarist Wouter Rosseel (Pura Vida, Monkey Business) en met Sarah Devos (Leki) op zang, laat met hun debuutplaat Encounters een aardig staaltje jazzreggae horen. Of moeten we het rocksteadyjazz noemen,…

Op reggae.be lazen we het volgende: "Het eerste wat ons te binnen schoot bij het beluisteren van 'Encounters', het debuutalbum van Jamaican Jazz Orchestra, was: "Wat klinkt dit goed zeg!", en zo goed als niets aan dit album doet dan ook vermoeden dat het hier een Belgische productie betreft."

Alleszins, Jamaican Jazz Orchestra is erin geslaagd jazz met reggae en afro te versmelten tot een samenhangend geheel. De uitgekiende composities komen subtiel binnen zonder dat ze al té jazzy aandoen. Het resultaat is aanstekelijk, groovy en feestelijk en heeft oog voor muzikale diepgang. Bij momenten doet het denken aan Ernest Ranglin en Jackie Mittoo, op andere aan Susan Cadogan en The Skatalites. Een fijne plaat die zowel een luister- als een danspubliek zal bekoren.  Die laatsten worden dan ook in grote getale verwacht in de Kelderzaal van De Centrale!

Praktisch

vrijdag 15 april 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SHOWTIME BALKANKOOR & SAMENSPEL


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24