vr.25.meiKelderzaal

JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA + SEEKAMAN + DJ Jah Shakespear

COULD YOU BE LOVED - A TRIBUTE TO BOB MARLEY

Onder leiding van gitarist/componist Wouter Rosseel gaat de instrumentale bigband Jamaican Jazz Orchestra met een reeks straffe jazzartiesten op zoek naar de ‘sweetspot’ waar reggae en jazz elkaar ontmoeten. Jazz met een reggae-attitude zeg maar. Hun album Encounters werd bovendien geprezen in de pers en vorige zomer gooiden ze grote ogen op het podium van St-Jacobs op de Gentse Feesten met heel wat nieuw materiaal. Ook deze keer mag je nieuwe songs verwachten … een voorproefje voor wat later dit jaar nog zal (uit)komen.

De Gents-Ghanese Reggaeband Seekaman brengt zijn gekende mix van Reggae, Afrikaanse Highlife en Soukous.  Als in Gent hulde wordt gebracht aan de king of reggae, Bob Marley, is Seekaman de beste keuze om hier aan bij te dragen. Ook al begeven de band zich het laatste jaar meer en meer in de richting van hun Ghanese roots , toch blijft frontman Abaa Poliwa, aka Stick of Moses een rastaman in hart en nieren. Omringd door een schare aan topmuzikanten weet de band als geen ander zijn publiek mee te trekken in de positive vibes die het handelsmerk van de groep zijn. Bereid je voor op ‘A musical celebration of life’ zoals enkel Afrikanen het kunnen.

+ DJ Jah Shakespear >>> Karel Michiels aka Jah Shakespear raakte verslingerd aan reggae in 1977. Hij heeft sindsdien duizenden platen verzameld, honderden concerten gezien (Bob Marley in 1980) en talloze artikels geschreven voor De Standaard, De Morgen, P-Magazine, de reggaezines Ridim en Rockers, en vele andere bladen. In 2002 richtte hij Reggae.be op, het enige Belgische reggaeportaal. In 2008 verscheen van zijn hand 'De Rasta Revelatie', een spirituele thriller over reggae en rastafari. Als DJ was Jah Shakespear vooral actief in de jaren 80 en 90, onder meer op Reggae Geel (1982-1993). Sinds die tijd loopt ook zijn programma op Radio Centraal, 'Wake The Town & Tell The People', de opvolger van eerdere shows op Radio Scorpio (1980-1983) en Radio Stad (1983-1985). Af en toe komt Jah Shakespear nog eens naar buiten met zijn platen,een strictly roots & culture collectie. Zeker als hij daarmee Bob Marley kan eren, de artiest die hem en miljarden mensen wereldwijd op het spoor zette van reggae en rastafari. Eind jaren 90 heeft Karel trouwens zelf enkele Tributes to Bob Marley georganiseerd in Antwerpen. Het reggaebloed kruipt na 40 jaar nog altijd waar het niet gaan kan.

Het Jamaicaanse popicoon Bob Marley werd wereldbekend en introduceerde reggae aan het grote publiek. Met z’n band The Wailers bracht hij in de loop van de jaren '70 verschillende albums uit en scoorde vele hits waaronder ‘I Shot The Sheriff’ en ‘No Woman, No Cry’.  Op 11 mei 1981 overleed hij aan de gevolgen van kanker. Een jaar voor zijn dood kwam het album Uprising uit, met o.a. zijn laatste wereldhits ‘Could You Be Loved’ en ‘Redemption Song’.

Praktisch

vrijdag 25 mei 2018

deuren 19:30
concert 20:00

staand concert

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid