za.11.sepSint-Baafsabdij

Jan Van Liefferinge “Caminando”

YUSTE – GENT FLAMENCOFESTIVAL (2de editie)

Sevilla 2006. Als jonge twintiger slaat Jan Van Liefferinge een onbekende zuiderse weg in en komt in aanraking met de wereld van flamenco. Al snel ontmoet hij Alejandro Villaescusa, een getalenteerde zanger die later grote naam zal maken binnen de Spaanse muziekscène en huidig cantaor acompañante aan het Conservatorio Profesional de Música. Hij loopt ook “Er Kini” tegen het lijf. Deze flamboyante danser met een hart dat klopt op het ritme van de flamenco sluit zich al gauw aan als compagnon de route. Sindsdien vormen ze een onafscheidelijk duo. Al zingend en dansend begeleid door de gitaar komen ze terecht in Gent waar ze Elena en “El Titi” treffen, een bruisend koppel met gevestigde waarde binnen de Belgische flamencowereld.
 
Alejandro Villaescusa (zang), José El Titi Ligero (zang), Elena La Grulla (dans), Joaquin Muñoz “Er Kini” (dans), Jan Van Liefferinge (gitaar)
 
Yuste is een initiatief van Alexander Gavilan, De Centrale, Buren van de Abdij en La Barraca, in samenwerking met Historische Huizen Gent, De Ingang, DKO Panta Rhei, vzw Tirando en GentsePassages.  Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, Ambassade van Spanje in België, Spaanse Dienst voor Toerisme & Klara.

Praktisch

zaterdag 11 september 2021

18:30 deuren
19:00 concert

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz