ma.08.mrtOnline event

JAWA MANLA EERT FAIROUZ ☆ HEARTBEAT VROUWENDAG

ter gelegenheid van 'Internationale Vrouwendag' (08/03).

Jawa Manla ft. Amsterdams Andalusisch Orkest

Jawa Manla (Aleppo, 1996) is een oedspeelster en zangeres uit Syrië die de Arabische muziek diep in haar hart meedraagt.  Ze liet zich al op heel jonge leeftijd inspirerern door de bekende stemmen uit de Arabische wereld.

Ze heeft een bijzondere voorliefde voor Fairouz (Libanon, 1933), een van de grootste zangeressen uit de recente  Arabische muziekgeschiedenis. Fairouz heeft net als haar generatiegenotes Oum Kalthoum, Asmahan en Warda de stem van de Arabische vrouw een prominente plek gegeven op het wereldtoneel.  Samen met tientallen miljoenen fans raken musici, zangers en dichters niet uitgesproken over de impact van deze stemmen op de muziek en maatschappij. 

Jawa Manla eert met haar prachtige stem en verfijnde oedspel het repertoire van Fairouz. Onder begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest maakt Jawa een reis door het repertoire van deze grande dame van de Arabische muziek.  Ze brengt een uitgebalanceerde muzikale variëtiteit van Westerse muzikale invloeden, Oosterse instrumenten met ragfijne solo improvisaties en adembenemende zang.

Ga mee op reis en geniet vanuit je living thuis van deze unieke livestream ter gelegenheid van 'Internationale Vrouwendag' (08/03).

Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Arrangement: Abderrahim Semlali en Jawa Manla
Opnamelocatie: Meervaart (Amsterdam)
Partners: De Centrale (Gent), Arenberg Schouwburg (Antwerpen) en Meervaart

Praktisch

maandag 08 maart 2021

20:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid