zo.19.novHa Concerts

Jiraan

İstanbul Ekspres - Foyer Matinee

Turks-Syrisch Ensemble

Jiraan (buren)

De Syrische violist en componist Shalan Alhamy verzamelde vanuit zijn nieuwe Belgische thuisbasis enkele Arabische en Turkse collega’s rond zich. Samen presenteren ze wat hen verbindt: subtiele muziek en wervelende riedels en improvisaties.

Heel wat Syrische muzikanten verlieten de laatste jaren noodgedwongen hun thuisland. Van Aleppo tot Istanbul en verder ontstonden nieuwe muzikale samenwerkingen. Dit resulteerde vaak in verrassende muziek die teruggaat op een gedeelde traditie.  Jiraan, de naam van dit unieke Turks-Syrische gelegenheidsensemble betekent letterlijk 'buren'. 

İSTANBUL EKSPRES

Turks muziekfestival

Voor het vijfde jaar op rij brengen de Handelsbeurs en De Centrale de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. Geef je vijf dagen lang over aan de oosterse melodieën en de Anatolische cultuur tijdens Istanbul Ekspres.

Turkse jazz & pop

Istanbul is een culturele melting pot. Turkse artiesten vermengen er sinds jaar en dag hun oriëntaalse erfgoed met frisse popmuziek en bruisende jazz.

Istanbul Ekspres verkent de rijkdom in die culturele kruisbestuiving. Daarbij wordt steevast gefeest, gegeten en gedanst

co-org. Handelsbeurs

Praktisch

zondag 19 november 2017

Deuren 10:30
Aanvang 11:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO