zo.23.febENTR

Jurgen Augusteyns (solo) //Pieter Baert & Mattias Laga

OPATUUR’S JAZZ-CLUB

Pieter Baert (piano) & Mattias Laga (klarinet)

Pieter Baert studeerde eerst klassiek piano, en begon al heel vroeg met harmonie en improvisatie. Hij werd gevormd door oa. Kris Defoort, Eric Vermeulen en Diederik Wissels, volgde ook workshops bij Kenny Werner en Martial Solal, en in 1997 was hij de eerste jazzpianist die afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Sindsdien speelde hij in binnen- en buitenland (Frankrijk, Nederland, Mexico, Marokko, Brazilië, USA) met zijn trio en kwartet, waarvoor hij de meeste muziek schrijft. Hij improviseerde enkele bekende Klara-tunes, stond mee aan de wieg van de electro-bigband Jambangle met Mattias Laga (Jaune Toujours), speelde met oa. Jeroen Van Herzeele, Toine Thys, Teun Verbruggen en vele anderen.

Mattias Laga heeft als klarinettist en saxofonist een bijzondere voorliefde voor verschillende wereldmuzieken en is een gedegen jazz improvisator. Vooral de basklarinet draagt zijn voorkeur weg. Mattias speelt ook in vele formaties die zijn veelzijdigheid verder uitdiepen. Mattias speelt momenteel met Jaune Toujours, Mec Yek, Wofo, Elftwelf en Ledebirds.

Jurgen Augusteyns - gitaar

Jürgen Augusteyns is een Belgisch gitarist en multi-instrumentalist. Geïnspireerd door gitaristen zoals Amy Brandon, Loren Connors, Derek Bailey en Bill Orcutt maar evenzeer door het werk van Hiroshi Yoshimura, Fennesz en William Basinsky brengt hij uitsluitend gëimproviseerde muziek, sterk geënt op traditionele Amerikaanse muziek maar met een doorgedreven zin voor deconstructie. Hij werkte oa samen Joachim Badenhorst en Takashi Masubushi

TAPAS SCHOTEL

Tapas schotel te verkrijgen met 6 verschillende soorten tapas à € 12,50.
De tapas worden geserveerd tussen 19:00 en 20:00.
Concert alleen kan uiteraard ook, eten is niet verplicht - reservatie is wel aan te raden!

Praktisch

zondag 23 februari 2020

20:00

De concertavond van zondag 9 Februari werd n.a.v. storm Ciara geannuleerd en verplaatst naar zondag 23 februari.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO