do.16.janTurbinezaal

KAMAO QUARTET FT. TCHA LIMBERGER (DJANGOFOLLLIES)

Londense hot jazz swing mixt met magische manouche ballades

Sinds 2014 aangevoerd door de Franse zanger/gitarist/componist Jean de Talhouet, verenigt de band klarinet (Dave Schulman), gitaren (Dave Kelbie) en contrabas (Ruth Goller). Samen creëren ze een mooi en rijk geluid dat de zang aanvult met mysterieuze en lyrische harmonieën.

Hun repertoire varieert van stomend swingende jazz met boeiende virtuoze improvisaties tot de meest trieste zigeunerballades, de levendigste walsen en persoonlijke composities. Het Kamao Quartet is een vaste waarde in de Londense scene en speelde concerten in de Vortex Jazz Club, het St James Theatre in Victoria, de Royal Albert Hall, de Green Note, Sands Films, de Quecumbar...

Tcha Limberger is de zoon van gitarist Vivi Limberger (Waso Quartet) en kleinzoon van violist Piotto Limberger, beiden gekende figuren in de gipsyjazz. De multi-instrumentalist legt zich niet enkel toe op manouche jazz met zijn Budapest Gypsy Orchestra en het Kalotaszeg Trio, maar heeft ondertussen al een hoop andere muziekstijlen in de vingers, getuige het groot aantal projecten waaraan hij tot nu toe meewerkte. Ondertussen wereldvermaard onder de kenners van zowat elke balkanstijl & gipsyjazz, is hij een onstuitbare kracht in de wereld van de wereld-, folk- en jazzmuziek.

Traditionele manouchesongs, Django Reinhardt-klassiekers, jazznummers, een vleugje Braziliaanse Choro-muziek en eigen werk. Kamao betekent “I like/I love/I want” in Romani dialect.

Met
Jean de Talhoet: gitaar, zang
Dave Shulman: klarinet
Dave Kelbie: gitaar
Ruth Goller: contrabas
Special guest: Tcha Limberger: viool, zang

Vier samen met Djangofolllies de 110de verjaardag van jazzlegende Django Reinhardt!
Van 14 tot 31 januari 2020 (op 16 en 17 januari in De Centrale!) wordt het weer een onvergetelijk jazzfeest met passie en stijl, om onze mythische ‘Three fingered lightning’ Django te eren!

Tijdens 23 wervelende concerten op 19 verschillende locaties (waaronder De Centrale) delen topmuzikanten hun respect voor de mythische gitaarmeester. Het worden verrassende muzikale ontmoetingen tussen jong en oud, traditie en innovatie.
Kom erbij, en geniet mee van dit sprankelend eerbetoon aan Django’s indrukwekkende nalatenschap!

www.djangofolllies.be

Praktisch

donderdag 16 januari 2020

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT