zo.06.oktTurbinezaal

KAPITAN KORSAKOV PLAYS 'WELL HUNGER'

Autumn Falls ★ Democrazy

Kapitan Korsakov, de band rond Pieter-Paul Devos (Raketkanon), heeft al een aantal mooie kopstoten op zijn palmares staan. Physical Violence Is The Least Of My Priorities, opgenomen met Steven Albini (Pixies, Nirvana, Slint, ...), was een stevige uppercut van noiserock en grungepunk. Op Stuff & Such (2012) bewees de band opnieuw dat het naast vette riffs ook straffe songs kan schrijven.

Maar belangrijker nog: in oktober 2019 is het 10 jaar geleden dat debuutplaat Well Hunger met zijn hoofd op de grond viel tijdens de geboorte. Dat de band toen zowel op plaat als op het podium moeiteloos overeind bleef werd meteen duidelijk tijdens het memorabele releaseconcert van diezelfde plaat in Minnemeers (als support act voor Mudhoney). "Een korte, zeer strakke set die als een nietsontziende wervelstorm op het publiek kwam inbeuken", schreef Het Nieuwsblad toen. "De halve varkenskop die we op het einde naar ons hoofd geslingerd kregen door zanger Pieter-Paul Devos, nemen we er dan ook graag bij."

Om deze geblutste sonische gebeurtenis te vieren gaat KKK die eerste plaat integraal live spelen, inclusief 'Sheep Dip' met meerdere gastdrummers en -gitaristen. Buckle up!

Praktisch

zondag 06 oktober 2019

Deuren 19:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024


AZMARI