za.12.mrtTurbinezaal

KARAVAN Afro Acapella Project

ArnoQuins || Arno Acapella

ArnoQuins is de naam van het stoutmoedige project (cd en voorstelling) van het achtkoppige Brussels-Congolese ensemble KARAVAN.  Met dit bijzondere project ging het gezelschap de uitdaging aan om bekende en minder-bekende nummers van hun albino neef Arno Hintjens A Cappela te vertolken.
KARAVAN ontstond uit ‘Les Anges Cie’ dat eind jaren ‘90 het intrigerende The Black Slavics uitbracht, een imaginaire ontmoeting tussen de Slavische/Russische cultuur en Zwart-Afrikaanse Gospel.
In de zomer van 2014 stond KARAVAN samen met o.a. Hannelore Bedert op het podium van Boterhammen in het Park en een kleine maand later in het voorprogramma van Sinnead O’Connor in de AB.  Tussendoor delen ze geregeld het podium met Arno zelf, o.a. tijdens de Arno65 concerten (in de Oostendse Kursaal en de Botanique) en op Couleur Café.  Als orgelpunt gaat ‘ArnoQuins’ begin 2015 live in première in de AB … klaar om de rest van België in te pakken.
En vandaag is KARAVAN ook klaar om ArnoQuins voor te stellen aan het Gentse publiek.  KARAVAN mengt de kleurrijke en sombere tinten van Arno met trip-hop, jazz, hip-hop, lyrische zang en een lichte ironische toets, waarbij de groepsleden constant overschakelen tussen Frans en Engels, tussen Afrika en Europa, tussen black en blanc.  ArnoQuins is veelkleurig en multi-etnisch, maar boven alles typisch Belgisch, surrealistisch en een tikkeltje gevoelig, net zoals ‘Le plus beau’ himself.

KARAVAN = Nicole Bongo Letuppe, Marie-Ange Tchaï Teuwen, Fredy Massamba, Myriam Gilson, Djubebe Kalume, Epolo Mabita, Mister Mo & Soul T.

In het kader van het AFRIKA FILMFESTIVAL GENT

Praktisch

zaterdag 12 maart 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT