vr.09.decTurbinezaal

KARIM BAGGILI

Apollo You Sixteen | cd voorstelling

De Belg van Jordaans-Joegoslavische afkomst Karim Baggili, geboren in 1976 in Brussel, is een autodidactische componist, gitarist en oedspeler. Op zijn zestiende begint hij elektrische gitaar te spelen en op zijn twintigste start hij met de studie van de verschillende technieken van de flamencogitaar. Tijdens een reis in Jordanië schaft hij zich ook een Arabische luit (oed) aan.
In 2000 wint Karim de eerste prijs van het Open String Festival in het Duitse Osnabrück. In 2011 wordt hij genomineerd voor de Octaves de la Musique – Musique du Monde (muziekprijs van de Franstalige gemeenschap) en voor de 10th Independent Music Awards – Best Album voor het album Lea & Kash. Hij wint de publieksprijs op de Independent Music Awards – Best Album in de categorie World Beat.
Sindsdien treedt hij vaak op, zowel in België als in het buitenland, en werkt hij mee aan projecten als componist of arrangeur voor albums, documentaires en kortfilms.
Na vier albums - Douar, Cuatro con Cuatro, Lea & Kash en Kali City (uitgekomen bij homerecords.be) - die in de smaak vielen bij een breed publiek, stelt Karim Baggili vandaag zijn vijfde album “Apollo You Sixteen” live voor in De Centrale.  Daar waar Kali City een terugkeer was naar zijn Arabische roots, voelt Baggili hier duidelijk de nood om technisch meer complexe gitaarstukken te integreren, met weliswaar nog steeds heel diepe en intens mooie melodieën als rode draad.
Karim Baggili komt steeds origineel uit de hoek, met een mix van grooves, electro en klassiek en gelardeerd met een crunchy oed en virtuoze arpeggio's.  Ook dit album laat ons opnieuw kennismaken met het verrassende originele muzikale universum van Karim Baggili.

 

Karim Baggili : gitaar, oed, zang
Youri Nanaï : bas
Vivian Ladrière : percussie, drums
Mohammed Al Mokhlis : viool

Praktisch

vrijdag 09 december 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


KAPOW presents Anthea & Cobus


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024