vr.26.oktKelderzaal

KARIM BAGGILI

Apollo You Sixteen Part II

Muziek boven alles! Muziek die zich alle vrijheid kan veroorloven zoals de kruisbestuiving van rock, elektro, groove, flamenco, world, traditionele, romantische en Angelsaksische muziek. Muziek die passie, spontaneïteit en eerlijkheid verzoent, met als enige vereiste mooie, aangename, ja zelfs geniale momenten te bieden.
Dat is wat Karim Baggili en zijn muzikanten op 26 Oktober in De Centrale (Ud Festival) willen voorstellen: een mix van Karims’ twee nieuwste albums, Apollo You Sixteen Parts I & II
Nieuwe composities, waarvan drie nummers in het Engels, vullen het ondertussen goed geoliede repertoire van de vorige plaat (Apollo You Sixteen Part I) aan. Voor het eerst heeft de gitarist zich deze stilistische vrijheid gepermitteerd. En hij had volkomen gelijk!
De invloed van Arabische muziek is onmiskenbaar aanwezig in al zijn albums. Levendig, verfijnd, verankerd in de Jordaanse afkomst van zijn vader. Uit enkele stukken ontsnappen Balkanklanken en -ritmes, ingegeven door de Yoegoslavische roots van zijn moeder.
Toch is en blijft Karim Baggili een muzikant die in België geboren en getogen is. Zijn eerste muzikale liefdes waren Deep Purple, Michael Jackson en Dire Straits. Hij brengt erudiete maar toegankelijke muziek, intellectueel maar toch verstaanbaar, wereldmuziek en tegelijkertijd progressief. Een brug tussen Oost en West, een reis tussen wereld- en popmuziek.
Op dit nieuwe album zijn de arpeggio’s en de crunchy oed altijd prominent aanwezig, met meer ruimte voor de stem, wat een extra dimensie oplevert aan de merkwaardige en betoverende muzikale avonturen van Karim Baggili.

Co-org. UDFESTIVAL.NL

 

UD FESTIVAL #Dag 5

VIDEO

Praktisch

vrijdag 26 oktober 2018

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid