zo.08.mrtKelderzaal

KARSU - I HIDE A SECRET

Een film van Mercedes Stalenhoef

Karsu is een intiem portret over de getalenteerde Amsterdamse singer-songwriter Karsu Dönmez, door sommigen wel eens de Nederlandse Norah Jones genoemd.  Ze begint haar muzikale carrière in het restaurant van haar Turkse ouders waar ze vol passie haar eigen liedjes brengt. Haar teksten schrijft ze midden in de nacht, als het doodstil is. Ze komen uit het diepste van haar ziel en lijken heel persoonlijk, maar Karsu ontkent hardnekkig dat ze over haar leven gaan. Langzaam maar zeker laat ze ons binnen in haar wereld, die zowel verbonden is met de Turkse als met de Nederlandse tradities.

Drie jaar lang volgt filmmaakster Mercedes Stalenhoef de reis van Karsu en haar familie door adolescentie en de muziekwereld. Ze droomt over een platencontract, het conservatorium, maar evengoed over op reis gaan naar Turkije. Haar ouders zijn trots op hun dochter.  Ze steunen en beschermen haar en als Karsu mag optreden in New York gaat het hele gezin mee. Hierna neemt Karsu’s carrière een vlucht en groeien de aanvragen voor optredens en interviews de familie boven het hoofd. Karsu heeft een manager nodig; haar ouders vrezen een wurgcontract.
Ondertussen gaat het gezinsleven van de familie Dönmez gewoon door. Dat diploma moet er eerst komen en die carrière hoeft niet persé direct.  Stalenhoef observeert Karsu in haar dagelijkse leven, in Amsterdam maar ook tijdens de zomervakantie bij familie in het Turkse bergdorpje Karsu (sneeuwwater), waar haar ouders vandaan komen. Via haar opa en oma komen we achter het pijnlijke migratieverhaal van Karsu’s vader.

De levendige scènes worden afgewisseld met Karsu's bespiegelingen over muziek.  Gevoelens van verdriet, verlangen en liefde komen op een intense manier in haar muziek naar voren. Maar wat haar liefdesleven betreft heeft haar vader een duidelijk standpunt:“Haar liefde is prive, het is heilig en moet beschermd worden, zodat het ongestoord kan groeien”.

Na de film gaat Karsu in dialoog met het publiek.

Voor meer details over de film klik hier 

Praktisch

zondag 08 maart 2020

deuren 13:30
film 14:00 - 15:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid