do.19.novHa Concerts

Karsu (Istanbul Ekspres #11)*

AFGELAST #CORONA

Ieder jaar viert Istanbul Ekspres vrolijk en intens feest met Turkse muziek in Gent. Ook deze elfde editie belooft bijzonder te worden. De Centrale en de Handelsbeurs presenteren onder de bijzondere omstandigheden een compact programma, maar niet minder gevuld met Turkse hartelijkheid en sterk gekruide melodieën die het hart doen zingen.

The New Turkish Generation

De Amsterdamse Karsu legde in haar jonge leven al een indrukwekkend parcours af. Ze veroverde podia in meer dan 20 landen, waaronder de beroemde Carnegie Hall in New York en het North Sea Jazz Festival. Met haar eigenzinnig stemgeluid en stijl staat ze symbool voor een hele generatie.

Karsu is één met haar tijd en slaat met gemak bruggen tussen pop, jazz, klassiek en Turkse muziek. Haar tweede album Colors werd in 2016 bekroond met een Edison en ook haar laatste plaat Karsu kreeg juichende recensies.

Tijdens het maken van die nieuwe plaat ontwikkelde ze een ander geluid, geïnspireerd door het rondreizen in China, Bali en Los Angeles. Op Karsu staan zowel Engelse als Turkse nummers, waarin hele intieme en melancholische momenten snel kunnen exploderen in intensiteit.

Praktisch

donderdag 19 november 2020

uren tbc

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO