zo.20.mrtVooruit

KING AYISOBA + supp. Yelemani Trio

AFRIKA FILMFESTIVAL GENT

Vooruit, De Centrale en Afrika Film Festival Gent slaan de handen in elkaar voor het concert van de Ghanese popster King Ayisoba. De band rond deze excentrieke koning werd in Ghana op korte tijd een waar fenomeen, dankzij de verrassende hit 'I Want To See You My Father'. Met dat nummer lanceerde King Ayisoba een 21ste eeuwse high energy versie van traditionele Ghanese kologo-muziek, vermengd met dancehall, hiplife, reggae en afrobeat.
Ayisoba bespeelt zelf de kologo, een tweesnarige luit die zowel melodisch als percussief is. Hij zingt bovendien in het Engels én de Afrikaanse talen Twi en Fraf Fra, en doet dat met een raspende stem die doet denken aan bluesgrootheden als Howlin' Wolf en Captain Beefheart.

De Hollandse anarcho-punkers van The Ex leerden King Ayisoba kennen op een van hun tournees in Afrika en brachten de compilatie 'Modern Ghanaians' en opvolger 'Wicked Leaders' uit op hun Makkum label. Al snel zorgde The Ex er ook voor dat Ayisoba in Europa kon spelen. Gevolg: energieke performances op grote festivals als Roskilde en een grote schare fans erbij.

support Yelemani Trio
De avond wordt op gang getrapt door Yelemani Trio. Ze brengen een unieke mengeling van Burkinese traditionele muziek en psychedelica. Met Moussa Dembélé – niet de voetballer – op balafoon en kora, Mathias Van de Wiele (Moker, Wheels) op gitaar en Giovanni Barcella (BackBack, Bart Maris) op drum.

Praktisch

zondag 20 maart 2016

20u30

Balzaal Vooruit
 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz