vr.21.febTurbinezaal

KLIMAATSLAVEN + CHICOS Y MENDEZ (THE POLAR PROJECT #2)

Een project van Jan De Deken

Klimaatverandering is niet langer een donker toekomstbeeld, nu al voelen miljoenen mensen wereldwijd de impact. Om die problematiek tastbaar te maken, lanceerde journalist-reportagemaker Jan De Deken (auteur van ‘Melk, honing, kerosine’) The Polar Project, Belgiës eerste journalistieke medium dat helemaal aan de klimaatverandering is gewijd. Met grensverleggende multimediale storytelling brengt The Polar Project niet alleen de oorzaken en effecten van klimaatverandering, maar ook de oplossingen in beeld.

#2 “Kimaatslaven” - een documentaire met focus op India
India is het gevaarlijkste land ter wereld voor vrouwen, zegt de Thomson Reuters Foundation. Tegelijk is India een van de landen die het sterkst worden bedreigd door klimaatverandering.
The Polar Project reisde maandenlang door India, onderzocht het verband tussen beide, en brengt deze avond de exclusieve avant-première van 'Klimaatslaven', een documentaire van Jan De Deken.
Na de documentaire brengt de maker een column op het podium, en is er ruimte voor vragen en debat.

 

Concert Chicos y Mendez

We sluiten de avond af met een muzikale topper die vorige lente nog de AB en de Beursschouwburg uitverkocht en daarna platspeelde ! CHICOS Y MENDEZ laat zich het best omschrijven als "Latin Alternative".  Hun muziek is afwisselend urban, pop, rock en reggae(ton) en wordt getoonzet op Spaanse, Franse en Portugese teksten.  CHICOS Y MENDEZ is een polyfonie van identiteiten, een muzikale reis met klanken zonder grenzen.  De songs weerspiegelen perfect de dubbele (Belgisch-Peruviaanse) nationaliteit van David Méndez Yépez, leadzanger van de groep.  In maart bracht CHICOS Y MENDEZ zijn eerste album "Esencias" uit, met de single "Reggaetón feminista" waarin de Braziliaanse zangeres Flavia Coelho de gast-ster is. Een zonnig en geëngageerd nummer dat macho-gedrag - vaak inherent aan ‘reggaetón’ maar evenzeer aan de hedendaagse maatschappij in het algemeen - in vraag stelt en verloochent.  `

Praktisch

vrijdag 21 februari 2020

deuren 19:30
start 20:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #1


Kwame Mülzz & The 360's


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #2