za.09.mrtTurbinezaal (staand)

KUNDE / releaseparty + DEADBEAT LARRY

ft. HELENA CASELLA & SUSOBRINO + DJ SARU

Kunde (Ku:ndeɪ) aka Joram Kunde Boumkwo is een Belgisch-Kameroense rapper, producer en multi-instrumentalist die hiphop met elementen van hedendaagse jazz, P-funk en afrobeat vermengt.

Omringd door de Pan-Afrikaanse polyritmische muziek van zijn vader en zijn eigen collectie nineties hiphop, ontwikkelde hij als tienjarige een passie voor beatboxen en beatmaking.  Later ontplooide de Gentse artiest zich tot pianist, vocalist en basgitarist.  Als autodidact creëerde hij zijn unieke sound die doet denken aan artiesten als Anderson .Paak, Patrice Rushen, Quincy Jones, Fela Kuti en Kendrick Lamar.

Onlangs breidde hij zijn soloproject uit tot een zinderende liveband-ervaring met Léa Kadian (bas), Creo Cristoria (saxofoon), Jérôme Pringiers (toetsen) en Simon Derover (drums).

Zijn energieke concerten laten niemand onbewogen!

In zijn nieuwste album ‘Dandelion’ - W.E.R.F. Records 09.02.24 - gebruikt hij storytelling, rap, spoken word en veldopnames van zijn ervaringen in Kameroen om de complexiteit van zijn Afro-Belgische identiteit, inter-generationele trauma's, toxische masculiniteit en neokolonialisme te verkennen.

Zijn eerlijke en rauwe teksten worden gedragen door warme en dansbare klanken. Net als in zijn vorige instrumentale album 'Meanwhile' (San-Kofa Rhythm Records, 2021) en EP 'From Roots to Fruits' (Mellow Minds, 2018) verweeft hij moeiteloos verschillende genres tot een groovy en kleurrijk geheel.

Praktisch

zaterdag 09 maart 2024

deuren . 19:30
concert . 20:00

vvk: € 13
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 10
adk: € 16
UitPas kansentarief: € 3,20

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


İkİ kapılı handa bİr usta


Dubbelconcert m/ Erhan Uslu & Deniz Güneș (GRATIS)


Sİnem Özdemİr​​​​​​​ Göçerİ // YUDUM