vr.14.oktTurbinezaal

La Dame Blanche | Binair01@DeCentrale

colorCalor

La Dame Blanche

Yaite Ramos Rodriguez is zangeres, fluitiste, percussioniste. Podiumbeest en rasmuzikante van geboorte. Ze is de nieuwe grote naam uit de Afro-Latijnse cross-overmuziek. Haar vader is niemand minder dan trombonespeler Jesús "Aguaje" Ramos, artistiek directeur van het legendarische Buena Vista Social Club.

Tot hier de credits. Want dochterlief kleurt niet binnen de lijntjes. Ze kiest resoluut de weg van de vernieuwing, en verrijkt haar muziek met de onwaarschijnlijke erfenis die ze met de paplepel binnen kreeg. Haar fusión de ritmos y estilos knipoogt vrolijk naar traditionele Cubaanse salsa vermengd met cumbia, op een stevig fundament van jonge dansritmes zoals hiphop, dancehall, moombahton en reggaetón. Ze werkte jaren samen met Sergent Garcia, voor ze haar eigen project opstartte. “La Dame Blanche” is een samenwerking met artiesten en producers afkomstig van GOTAN PROJECT Official, Control Machete, El Hijo de la Cumbia Official en Orishas. Hun tweede recente album drukte een onuitwisbare stempel op de wereldkaart, en ze zijn klaar om nu ook in onze regio door te breken.

Mnsr Zéro

Mnsr zér0 combineert een uitgebreide muziekschat uit alle hoeken van onze planeet met traditionele clubmixtechnieken. De optelsom van klassiek beatmatchen en onconventionele dansmuziek resulteert in een unieke sound.
Zijn sets zijn verrassende mengelmoezen van vette balkan met een knipoog gipsy, strakke elektrische cumbiabeats op eclectische afrolatinoriffs, hete Spaanse nuevo flamenco smeltend op übercooled Scandinavische swinghip-hop, rumba Catalána versus African clubzouk, aanstekelijke ska die Franse jazz manouche besmet, fragiele tango verslindende reggaetónklauwen, Arabische raps in gevecht met uptempo klezmer. De mixes zitten tjokvol ritmevariaties en zijn een verademing voor dansadepten op zoek naar uitdagingen die verder reiken dan de simpele beats van oppervlakkige radiomuziek.

Praktisch

vrijdag 14 oktober 2016

20u00 – 21u00 dansworkshop reggaetón
21u00 – 22u30 concert La Dame Blanche
22u30 – ... party mnsr zér0 dj-set

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz