wo.22.mrtTurbinezaal

LACHLAND

Theater voor Nederlands- én Anderstaligen

Wat is humor?  En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet?  We brengen vier experts bij elkaar, die ons het antwoord zullen geven: de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Ait, zanger-cabaretier Lennaert Maes, acteur-regisseur Peter Schoenaerts en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen.  In eenvoudig Nederlands brengen zij verhalen, sketches, liedjes, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater en nog veel meer!

Na de grote successen van ‘Anders nog iets?’ (met Andrea Croonenberghs) en ‘Gelukkig zijn’ brengt Fast Forward vanaf 8 november 2016 een comedyproductie voor Nederlands - én anderstaligen.
We brengen vier experts bij elkaar, die samen een afwisselende show zullen creëren: zanger-cabaretier Lennaert Maes (bekend van De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït, en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater…
Bij ons is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet?

Er is niets zo ernstig als humor. Daarom wijden we er een hele voorstelling aan. Om anderstaligen met een andere culturele achtergrond te laten kennismaken met wat in Vlaanderen grappig is, en om Vlamingen te laten kennismaken met humor uit de rest van de wereld.
Het publiek krijgt, tussen het lachen door, een overzicht van velerlei soorten humor, en wordt zelf aan het denken gezet over wat ons nu eigenlijk wel of niet aan het lachen maakt. Geschikt voor Nederlands- én anderstaligen!

Wist je dat?
Lennaert Maes won ooit de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Hij maakt muziek met Lenny en de Wespen en met De Bonski's.
Peter Schoenaerts maakt al 15 jaar met veel succes theater voor anderstaligen. Hij leidt de nieuwe theatergroep 'Theater van A tot Z'.
Latif Aït bereikte in 2012 als één van de eerste nieuwe Belgen de halve finale van Humo's Comedy Cup.
Els Vertongen is al 16 jaar NT2-docente aan CVO  Vilvoorde. Ze presenteert maandelijks in Brussel een Engelstalig stand-upcafé.

Deze theaterproductie krijgt de steun van vzw ‘de Rand’, de Taalunie, vzw Fast Forward, het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven, de stad Vilvoorde, CC Het Bolwerk en de Orde van den Prince Vilvoorde.

Co-org. IN-Gent

Voorstellingen georganiseerd door IN-Gent op 22.03 (10u30 en 19u) & 23.03 (10u30)

Praktisch

woensdag 22 maart 2017

deuren 14u00
voorstelling 14u30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid