di.20.junDe Bijloke

Le Mystère des Voix Bulgares

Bulgarije's meest bekroonde vocale exportproduct sinds 1952

Het vrouwenkoor Le Mystere des Voix Bulgares/ The Mystery of the Bulgarian Voices, in het verleden bekend als The Bulgarian State Television Female Choir, werd opgericht in de vroege jaren 1950.  

De Zwitserse muziekproducent Marcel Cellier ontdekte de pracht van de Bulgaarse volksliederen en de unieke stemmen van de zangeressen en bracht in 1975 een eerste album uit met liederen uitgevoerd door het koor, dat hij 'Le Mystere des Voix Bulgares - Volume I' noemde. Het album werd al snel een absolute bestseller. In 1987 volgde Volume II, dat in 1990 werd bekroond met een Grammy Award voor Best Traditional Folk Recording. Sindsdien gaf het koor meer dan 1500 concerten buiten Bulgarije, in de meest prestigieuze concertzalen ter wereld.  Koorleden werkten samen met diverse bekende artiesten als Kate Bush en U2 (om er maar een paar te noemen) en de liedjes werden gesampled en geremixed door o.a. Drake, DJ Tiesto, FKA Twigs, Bring Me The Horizon en vele anderen.  In 2018 bracht ‘The Mystery of The Bulgarian Voices’ met Lisa Gerrard (Dead Can Dance) hun eerste album uit in meer dan twee decennia, getiteld 'BooCheeMish'.

Het huidige koor, dat in 2022 zijn 70ste verjaardag vierde, bestaat uit een twintigtal vrouwen van 20 tot 70 jaar. De meeste leden komen uit families waar de bijzondere vocale techniek van generatie op generatie werd doorgegeven. Elk concert van deze mysterieuze Bulgaarse stemmen is en blijft een unieke ervaring, nu ook in de oudste concertzaal ter wereld!

Praktisch

dinsdag 20 juni 2023

Dit concert is uitverkocht

deuren 19:00
concert 20:00

BEREIKBAARHEID
U kan De Bijloke bereiken via twee ingangen:

. Bijlokekaai 7, 9000 Gent
. Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Rang 1
vvk: € 23
adk: € 26
UiTPAS kansentarief: € 5,20

Rang 2
vvk: € 20
adk: € 23
UiTPAS kansentarief: € 4,60

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid