za.18.meiMachariuswijk (diverse locaties)

LES GOÛTS DE GAND 2024

Gratis festival in en rond de Sint-Baafsabdij . editie #17

Les Goûts de Gand slaat opnieuw de tenten op in de Machariuswijk. Het gratis muziekfestival is dit jaar aan de 17de editie toe. In en rond het Coyendanspark is het volop genieten van een divers muzikaal programma voor jong en oud!

Les Goûts de Gand nodigt je uit om de verschillende smaken en geluiden van Gent te ontdekken in een unieke culinaire en muzikale setting.  Van charmant breekbare songs tot vrolijke feestmuziek op verschillende locaties, van een gezellig cafeetje tot de indrukwekkende refter van de Middeleeuwse Sint-Baafsabdij

Op het Main Stage en in de Afro-Latin Area kan je terecht voor alternatieve concerten en dansinitiaties.

In de Groene Kerk kan je rondneuzen op een kleine maar fijne Feria Mundial (met producten uit o.a. Kaapverdië, Bangladesh, Thaïland, Ghana en Oekraïne), kennismaken met de mobiele ‘Zwerfkeet’ studio van vzw Graffiti en genieten van lekkere kaffie & toarte van Komaf Koffie in onze berbertent.  In diezelfde tent kan je ook genieten van poëzie in allerlei talen, meegebracht door Amal en De Krook.  En verder is er  ook kinderanimatie en een kindervoorstelling van Klein Festijn.

‘Eten en drinken’ is te vinden in de buurt van de Main Stage in het Coyendanspark.

Geniet van een betoverende ervaring waarin de diversiteit van Gent tot leven komt in een onvergetelijke samensmelting van smaken en geluiden.

∼ Programma ∼

13:00

 • Start dansinitiaties (tot 17:00) ✺ Afro-Latin Area . Coyendanspark
 • Iqnovara m/Haroun Iqbal Refter . Sint-Baafsabdij

14:00

 • Group Tornado Main Stage . Coyendanspark
 • Milad Mohammadi Chez John . Slachthuisstraat 28
 • Balklavalhau Chez Tania . Spaanskasteelplein 16

15:00

 • Aras Ensemble Refter . Sint-Baafsabdij
 • The Wolf, the Songs of Mark Lanegan De Dikke Ziel . Slachthuisstraat 68
 • Bootconcert m/ Tristan Visser #1  Lorelei-tribune . Gebr. Van Eyckbrug x Slachthuisbrug
 • De Liedjestovenaar (Klein Festijn)  Podium . Groene Kerk
 • Interactieve Rondleiding #1 ✺ Eyüp Sultan Moskee . Kazemattenstraat 80
 • Begeleide Wandeling Van Ganda Tot Herberg ✺ Herberg Macharius . Lousbergkaai x Coyendanspark

16:00

 • Kenan Erer ‘Bosphorus Beats’ Main Stage . Coyendanspark
 • Damast duo Chez Tania . Spaanskasteelplein 16

16:30

 • Arda and The Giannena Chez John . Slachthuisstraat 28

17:00

 • Nana Osei-Twum Barima & Roland Van Campenhout De Buffel . Gandastraat 19a
 • Malvin Moskalez invites Steven De Bruyn De Dikke Ziel . Slachthuisstraat 68
 • Afro-Latin Live ✺ Afro-Latin Area . Coyendanspark
 • Bootconcert m/ Tristan Visser #2  Lorelei-tribune . Gebr. Van Eyckbrug x Slachthuisbrug
 • Interactieve Rondleiding #2 ✺ Eyüp Sultan Moskee . Kazemattenstraat 80

18:00

 • Tamikrest Main Stage . Coyendanspark
 • DJ Pacha & Team ✺ Afro-Latin Area . Coyendanspark

19:30

 • Aleph Quintet Refter . Sint-Baafsabdij
 • Memo Pimiento Duo Herberg Macharius . Lousbergkaai x Coyendanspark

20:30

 • Agoro Main Stage . Coyendanspark
 • Bal Mundial (tot 01:00)  Herberg Macharius . Lousbergkaai x Coyendanspark

22:00

 • Afro-Latino Afterparty (tot 03:00)  Trefpunt . Walter De Buckplein

Powered by De Centrale in samenwerking met Historische Huizen (Stad Gent), Buren van de Abdij & Herberg Macharius, Chez John, Chez Tania, De Dikke Ziel, De Buffel, Eyüp Sultan Moskee & LACC en met dank aan Graffiti vzw, Komaf Koffie, Veggie is Halal, Amal, De Krook en vele anderen. 

___________________________________________________________________

PROGRAMMA (DETAILS)

REFTER ✺ SINT BAAFSABDIJ

13:00 - 14:00 . Iqnovara m/ Haroun Iqbal 

Ademende melodieën doordringen open soundscapes, strakke grooves en onstuimige noise. Iqnovara omarmt alle middelen om hun beeldende jazzcomposities tot uiting te brengen.

Haroun Iqbal . gitaar, Joseph Nowell . piano, Simon Raman . drums, Zjef Van Steenbergen . contrabas 

bestel gratis tickets 

15:00 - 16:00 . Aras Ensemble

Het Aras Ensemble (een samengaan van het Javid Afsari Rad Ensemble en het Zarbang Percussie Ensemble) creëert een speciale muzikale cocktail, geïnspireerd door Perzische, Indiase en Arabische tradities, met een vleugje westerse klassieke muziek. Geworteld in Iran maar met Noorwegen als uitvalsbasis.

Javid Afsari Rad . santur, Misagh Joolaee . kamancheh, Adrian Myhr . contrabas, Daniel Lazar & Inger Hannisdal . viool, Behnam Samani & Reza Samani . percussie

bestel gratis tickets

19:30 - 20:30 . Aleph Quintet

Het Aleph Quintet kreeg lof in Tunesië en Frankrijk en is nu een opvallende speler in de Brusselse muziekscene. Hun debuutalbum "Shapes of Silence" (met gastmuzikanten Manuel Hermia en Fabeizio Cassol en uitgebracht door Igloo Records) mengt Noord-Afrikaanse muziek met jazzimprovisatie, Gnawa-ritmes en soefigeluiden.

Akram Ben Romdhane . oed, Marvin Burlas . viool, Wajdi Riahi . piano, Théo Zipper . bas, Maxime Aznar . drum

bestel gratis tickets

MAIN STAGE ✺ COYENDANSPARK

14:00 - 15:00 . Group Tornado

Onder leiding van Chef d'orchestre Simar Tornado laat Group Tornado ons volop genieten van de rijke muzikale tradities uit de Balkan. Laat je betoveren door hun meeslepende en ontroerende melodieën.

Bulent Karani . zang, Hasan Korg . klavier, Karani Osman . klavier, Sabri . basgitaar, Adnyan Bekirov . gitaar, Mechi . drums & Simar Tornado . klarinet

16:00 - 17:00 . Kenan Erer “Bosphorus Beats”

Met zijn "Bosporus Beats" brengt Brusselaar Kenan Erer kleurrijke muziek die de brug slaat tussen Oost en West, geïnspireerd op de feestmuziek van de Roma. Zijn metgezellen voegen er een stevige portie Bulgaarse balkan-rock-’n-roll aan toe. 

Kenan Erer . zang & gitaar, Alex Shani . gitaar, Burak Çakar . drums, Kıvanç Bulutoğlu . basgitaar, Halil Arslan . klavier, Serdar Bozarslan . sax

18:00 - 19:30 . Tamikrest

Tamikrest brengt traditionele nomadische woestijnblues naar podia en festivals. Echo's van dub, psychedelica, funk en zelfs artrock vermengen zich met de muzikale tradities van de Tuareg.

Ousmane Ag Mossa . lead vocals & gitaar, Paul Salvagnac . gitaar, Cheikh Ag Tiglia . backing vocals & bas, Wouter Van Asselbergh . drums

20:30 - 22:00 . Agoro

Agoro ("de band" in Twi) is een samenkomst van vier MC's die rappen in drie verschillende talen en 4 jazzmuzikanten, de NCY MILKY Band. Van Nancy tot Kumasi delen de 8 artiesten hun liefde voor woorden en ritme. Het is live dat de magie gebeurt tijdens hun explosieve shows.

Louis Treffel . toetsen, Achille Landois . bas, Quentin Thomas . sax, Paul Lefevre . drums, Cotchei . zang, Lobo EL . zang, Kwame Mulzz . zang, Lil Fyve . zang, Khofi Koojan . zang

AFRO-LATIN AREA ✺ COYENDANSPARK

13:00 - 20:00 . Open Level Dance Workshops & Fiesta Caliente.

13:00-17:00 Dansinitiaties // 17:00-18:00 Afro-Latin Live m/ Sexteto Son // 18:00-20:00 DJ Pacha & Team

In samenwerking met Latin Cultural Centre

DE BUFFEL ✺ GANDASTRAAT 19A

17:00-18:00 . Nana Osei-Twum Barima & Roland

Speciaal voor Les Goûts de Gand treedt de Ghanese multi-instrumentalist Nana Osei-Twum Barima op in duo met blueslegende Roland Van Campenhout.  Maak u op voor een onvergetelijk muzikale ontmoeting tussen bluesgitaar en seperawa-harpluit.

DE DIKKE ZIEL ✺ SLACHTHUISSTRAAT 68

15:00 - 16:00 . The Wolf, the Songs and collaborations of Mark Lanegan

The Wolf - Jonathan Scheerlinck (aka Fernant Zeste), Klaas Poppe & Janis Vancoppenolle – brengt een ode aan Mark Lanegan, die spijtig genoeg op 22.02.22 veel te vroeg overleed.

17:00 - 18:00 . Malvin Moskalez invites Steven de Bruyn

Na een motorongeluk begint Nico Goethals, alias Malvin Moskalez, liedjes te schrijven en op te treden in cafés in Gent. Op een dag komt hij Steven de Bruyn tegen en het klikt meteen. Eind 2022 komt het debuutalbum 'For the Beauty Kept Inside' uit, een plaat die insloeg als een bommetje. Eén van de Les Goûts de Gand-concerten die je niet mag missen.

CHEZ JOHN ✺ SLACHTHUISSTRAAT 28

14:00-15:00 . Milad Mohammadi

Milad Mohammadi is een tar-speler en multi-instrumentalist. Naast zijn Iraanse afkomst laat hij zich ook inspireren door muziek uit andere culturen, met name de Indiase en Arabische, om zijn muzikale repertoire te verrijken.

Milad Mohammadi . tar, Behnam (of Reza) Samani . percussie

16:30-17:30 . Arda and the Giannena

Arda & the Giannena is een grensverleggende groep die traditionele Midden-Oosterse en Balkanmuziek combineert met westerse jazz, pop en elektronica. Ze verkennen hoe oosterse melodieën, microtonale elementen en het westerse harmoniesysteem samen de eenheid van muziek kunnen verrijken.

Vasileios Papadopoulos . gitaar & zang, Stelios Tselios . oed & zang, Arda Ege Yesiltepe . davul & backing voicals

CHEZ TANIA ✺ SPAANSKASTEELPLEIN 16

14:00 - 15:00 . Balklavalhau

Balklavalhau ontstond toen vier muzikanten uit Chili, Brazilië en Polen met een gedeelde passie voor Balkan-, Turks- en Midden-Oosters erfgoed elkaar ontmoetten in een oude taverne in Porto. Hun muziek neemt je mee op een sonische reis door Oost-Europese tradities, met invloeden van Latijnse, Arabische, Slavische en andere culturen.

Emanuel Díaz . klarinet, sax & gitaar, Isidro Valdés . accordeon & zang, Greta Wardega . percussie & zang, Tomás Serrano . trompet

16:00 - 17:00 . Damast duo

Het Damast Duo maakt Oosterse muzikale invloeden toegankelijk voor een Westers publiek, geïnspireerd door de stof damast uit Damascus, die in de middeleeuwen ook geliefd was in het Westen. Culturele uitwisseling vormt de basis van hun unieke muziek, een smeltkroes van Arabische en West-Europese tradities, grenzeloos en met respect voor het verleden, gedreven door een diepe liefde voor muziek.

Shalan Alhamwy . viool, Jonas Malfliet . accordeon & zang

LORELEI-TRIBUNE  SLACHTHUISBRUG x GEBR. VAN EYCKBRUG

15:00 – 15:30 & 17:00 – 17:30 . Overboort Bootconcert m/ Tristan Visser

Deze drijvende concertjes van Tristan Visser zijn te zien vanaf de Lorelei-tribune, waar de Gebroeders Van Eyckbrug en de Slachthuisbrug samenkomen. De Nederlandse muzikant en ontdekkingsreiziger speelt op/met de grens tussen geluid en muziek. De relatie tussen mensen en de zee is een terugkerend thema in zijn projecten. Samen met Oort vzw ontwikkelde hij dit speciale bootconcert-concept.

EYÜP SULTAN MOSKEE ✺ KAZEMATTENSTRAAT 80

15:00 & 17:00 . Interactieve rondleidingen in de grootse moskee van Gent

Gratis maar apart inschrijven is noodzakelijk . via demirali@yahoo.com

HERBERG MACHARIUS ✺ LOUSBERGKAAI x COYENDANSPARK

15:00-16:15 . Begeleide wandeling Van Ganda tot Herberg

19:30-20:30 . Memo Pimiento duo

20:30-01:00 . Bal Mundial

LA FRANJA ✺ COYENDANSPARK & GROENE KERK

13:00-20:00 . Feria Mundial * Zwerfkeet * Komaf Koffie * Kids Area * Food & Drinks

15:00-16:00 . Klein Festijn presenteert De Liedjestovenaar (kindervoorstelling)

TREFPUNT ✺ WALTER DE BUCKPLEIN

22:00-03:00 . Afro Latino Afterparty met DJ’s Pacha & De Rudies

___________________________________________________________________

Praktisch

zaterdag 18 mei 2024

13:00 - 23:00

Gratis inkom 

Concerten in de Abdijrefter . gratis mits reserveren

Op vrijdag 17 mei, de vooravond van Les Goûts de Gand modereert John Van Daele in de Abdijrefter het panelgesprek "Naar een economie voor mens en planeet" met Eva Smets (Oxfam België), Soumaya Majdoub (VUB) & Jonas Van der Slycken (UGent). 

info & inschrijven via deze link

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #1


Kwame Mülzz & The 360's


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #2