ma.02.meiTurbinezaal

LITTLE KIM & THE ALLEY APPLE 3 (+ supp. Songhunter)

THE LONGEST MILE RELEASE PARTY

Little Kim wordt ook wel de vrouwelijke Pokey Lafarge genoemd, met haar eigengereide mix van (Western) Swing, Manouche, Americana en Country Blues. Jan De Smet, Guido Belcanto en Ray Benson van dé Amerikaanse Western Swing band “Asleep at the Wheel” zijn maar een paar van de grote namen die laaiend enthousiast zijn over de band en hun laatste plaat "The Longest Mile".
Little Kim & the Alley Apple 3 brengt een mix van oud en nieuw … retro muziek in een moderne jas, die je terugflitst naar de sfeer van de jaren 40 & 50. En die gespeeld wordt op oude instrumenten uit hetzelfde tijdperk: jaren 30 National Resonators,  jaren 40 Gibson archtop gitaren, een contrabas uit 1800, …
Na meer dan 200 optredens in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland … en na een tournee aan de zijde van Guido Belcanto, komt eind maart hun 3de full album uit. 'The Longest Mile' wordt vanavond live voorgesteld in de Turbinezaal van De Centrale.  Wie voor een avond terug wil keren naar de sfeer van de jaren 50 is met Little Kim & The Alley Apple 3 aan het juiste adres ...
Line up: Kimberly Claeys - zang | Selim Meiresonne - contrabas | Patrick Cattoir - lapsteel, gitaren, resonator | Tom De Poorter - gitaren, banjo (Gastmuzikanten: Luc Vermeir - piano (Isolde et les Bens)
& Philippe de Chaffoy - viool (Roland van Campenhout)).

Songhunter
Jagen op mooie liedjes die ook een beetje pijn doen. Dat is wat de muzikanten van Songhunter bezighoudt. Ze brengen intieme versies van nummers waar ze zelf hun hart aan verloren. Van Lhasa tot Nick Lucas, van Anna Ternheim tot Feist, van jazz standards tot Loudon Wainwright III. Met stem, gitaren, mondharmonica en concertina. En heel veel liefde.  Songhunter is Céline Van Damme (zang, xylofoon), André Vandevelde (gitaar, mondharmonica, banjo, concertina) en Yvan Haghebaert (gitaar, mandoline, backing vocals).

Praktisch

maandag 02 mei 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SAMEN ZINGEN