do.11.meiTurbinezaal

LULA PENA (MIDIMIX #06)

De meest unieke stem van Portugal

Lula Pena heeft alleen haar gitaar en gedichten nodig om je met haar aparte, bijna kwetsbare stem met haar diepe sonoriteit mee te voeren in haar verhalen. Als een echte kosmopoliet drinkt ze uit de bronnen van fado, morna, bossa nova, tango en chanson om haar gevoeligheid te kunnen laten resoneren. Wars van snelheid neemt ze haar eigen tijd en ruimte.
Lula Pena vertolkt Portugese zang in zijn meest pure vorm. Een stem die zacht in de diepte rondscharrelt, met daar bovenuit de heldere klanken van haar gitaar. Terwijl de dichtregels kalm, bijna aarzelend uit haar ziel opstijgen, sporen de snaren haar toch voorzichtig aan tot enige haast. Lula Pena laat horen dat het Portugese lied veel meer kan zijn dan fado. Eigenzinnig verkent ze de mogelijkheden van die elementaire combinatie van gitaar en zang. Ze fluistert, ze hijgt, ze laat haar stem (t)rillen en beven. Haar nummers bestaan niet zomaar uit een simpele opeenvolging van couplet en refrein, het zijn heuse omzwervingen. Ze neemt er haar tijd voor, belandt op plekken waar niemand anders komt. Op een uitgesproken rustige manier sensationeel.

Lula neemt maar zeer zelden op. Er was 12 jaar tussen haar eerste CD 'Phados' en haar tweede 'Troubadour', maar ook dit is ondertussen meer dan 6 jaar geleden!  In 2016 bracht ze bij het Brusselse label Crammed Discs haar derde CD ‘Archivo Pittoresco’ uit.

VIDEO

Praktisch

donderdag 11 mei 2017

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid