za.23.janOnline event

LUTHOMANIA SEXTET ◉ Sound of Ghent

Sound of Ghent Livestream

Drie grote muziekculturen ontmoeten elkaar in een populair en eeuwenoud instrument, de luit, hier bespeeld door een Chinees, een Marokkaan en een Belg.
Zij voeren een dialoog binnen traditionele en nieuwe composities, waarin elke muzikant zijn eigen lokale kleur ten gehore brengt: Chinese pentatoniek, Arabische taksim, Europese barok en zelfs jazz- en hedendaagse invloeden.
Na vele concerten en twee gelauwerde CD's (Périples en Itinérances) droomde Luthomania van een confrontatie met een andere groep tokkelinstrumenten: de harp, een instrument met een millenia-lange geschiedenis. die men in dezelfde drie culturen veelvuldig aantreft.

De Chinese guzheng, de Arabische qanoen en de Europese barokharp voegen een sensuele toets toe aan het oorspronkelijke trio. Deze samenwerking
resulteerde in de CD 'Peregrina’.  In dit programma navigeren de muzikanten van de ene cultuur naar de andere.
Luthomania roept impressionistische en meditatieve sferen op, maar kan ook verrassen in exuberante explosies van virtuositeit.

Met Hua Xia (pipa), Philippe Malfeyt (barokgitaar, luit, theorbe, colascione), Abid Bahri (oed), Osama Abdulrasol (qanoen), Hannelore Devaere (barokharp) & Li’Ling Huang (guzheng)

Praktisch

zaterdag 23 januari 2021

Live vanaf 20:00 (online)
De (live)stream is nadien nog 48 uur te herbekijken (van zat. 23 jan. om 22:00 tot maa 25 jan. om 22:00). Hou er rekening mee dat je ook voor dit uitgesteld kijken een ticket nodig hebt.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO