vr.28.janKelderzaal

MÓLO SÂYAT + CHAPULINES

Mólo Sâyat

Mólo Sâyat ontstaat uit de zielsverwantschap tussen de Libanese zanger Pôl Seif en enkele getalenteerde Europese instrumentalisten. De groep verenigt verschillende culturen in haar repertoire, maar de klemtoon ligt op de kustregio van het Middellandse Zeegebied met af en toe een sprong landinwaarts. Stemmen en instrumenten rijzen samen op en creëren een fantasie- en kleurrijke folklore die de luisteraar onderdompelt in een weelderig muzikaal universum.

Pôl Seif : zang
Paul Gautier: gitaar, oed
Anthony Dupriez: gitaar, boezoeki, dwarsfluit
Olivier Faber: trompet, viool
Frédéric Safin: contrabas
Mathieu Najean: saxofoons, klarinet
Alexis Van Doosselaere: drums, percussie

Chapulines

De afgelopen jaren bouwden Chapulines in hun thuisbasis Gent een stevige reputatie op.  Na enkele gestreamde concerten en een goed gevulde zomeragenda in 2021 speelt de band nu ook live in De Centrale en presenteert en passant ook debuutEP Bululú. Chapulines brengt een eigenzinnige interpretatie van de son jarocho, een traditioneel muziekgenre uit het zuiden van Mexico.  Verder hoor je in het repertoire Cubaanse en Colombiaans-Caraïbische invloeden terug.

De band ontstond na een muzikale ontmoeting tussen zanger en jarana-speler Beto Robledo Zaragoza (MX) en violiste Graciela Zaera Moraña (ES). De groep wordt afgewerkt met percussionist Antoon Kindekens (BE) en contrabassist Dennis Nicles Cobas (CU).

Chapulines

Praktisch

vrijdag 28 januari 2022

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT